Gå til sidens hovedinnhold

Nytt håp for norsk FARC-gissel

Familien til nordmannen Alf Onshuus Niño fatter nytt håp etter befrielsen av Betancourt.

Befrielsen av Ingrid Betancourt er gode nyheter for familien til Alf Onshuus Niño. Sammen med sin colombianske kone ble nordmannen tatt til fange av FARC-geriljaen i januar i år.

BETANCOURT: - Vi kunne ikke tro det

Fetteren til Alfs far, Bjørn Onshuus, sier situasjonen for familien har vært tøff. Men at den fransk-colombianske politikeren Betancourt igjen er i frihet - gir nytt håp, skriver VG Nett.

- Dette var en veldig god sak. Det er et tegn på at det skjer noe, og det gir oss et nytt håp om at Alf snart slippes fri, sier Onshuus til avisen.

Alfs kone ble løslatt i mars, og for få uker siden ble en ung gutt løslatt av geriljaen. Gutten overbrakte hilsener fra den norske statsborgeren, som etter forholdene skal ha det bra. Bjørn Onshuus forteller at familien har inntrykk av at bortføringen dreier seg om penger, og sier de har tro på at dramaet vil løse seg.

FARC-geriljaen holder trolig rundt 700 gisler fanget i utilgjengelige jungelområder. Befrielsen av Betancourt er deres største nederlag i løpet av de 44 årene FARC har eksistert.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken