Gå til sidens hovedinnhold

Nytt jordskjelv ryster Tyrkia

Et kraftig jordskjelv full panikk i Tyrkias tredje største by natt til fredag. 15 er rapportert skadd.

Jordskjelvet, som ble målt til 5,9 på Richters skala fikk innbyggerne i byen Izmir til å springe ut i gatene like etter midnatt natt til fredag. Dette er det fjerde kraftige jordskjelvet i kystbyen i Aegean denne uken. Tidligere skjelv har målt 5,9 – 5,7 og 5,6.

Guvernørern i byen sier til AP at ryktene om at hus kollapset ikke var sanne, men bekrefter at takene på fem bygninger har blitt skadet. Det er foreløpig ingen rapporter om døde.

- Alle er ute i gatene og krisesenteret er i beredskap, sa guvernør Oguz Kagan Koksal til nyhetsbyrået Anatolia ifølge AP.

CNN-Tyrkia rapporterte i natt at 15 personer er brakt til sykehus etter enten å ha blitt skadd da de hoppet ut fra hus eller som følge av hjerteinfarkt under jordskjelvet. Mange oppsøkte også legevakten med panikkanfall.

Jordskjelvets senter skal ha vært i Seferihisar i Tyrkia, og innbyggerne i deler av Istanbul og de greske øyene Chios og Mytilini. Det er ingen rapporter om ødeleggelser eller skadde i Hellas.

Innbyggerne i Izmir blir ifølge CNN-Tyrkia oppfordret til ikke å returnere til sine hus. TV-stasjonen sendte i natt bilder av innbyggere som slo seg til ro i gatene for natten. Skoler blir også beordret til å holde stengt fredag, frem til de er undersøkt av eksperter.

Forskere advarer nå mot flere skjelv og etterskjelv og anbefaler innbyggere å holde seg borte fra skadde bygninger.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken