Gå til sidens hovedinnhold

Nytt rasismesjokk i Frankrike

En ny rasismesak ryster Frankrike. Denne helgen ble det kastet flere flasker med farlig saltsyre mot foreldre og barn på en jødisk skole i Paris.

Tre personer er pågrepet for ugjerningen, skriver avisen Libération.

Raserte kirkegård
Flaskekastingen er den siste i en lang rekke grove rasisme-episoder i Frankrike de siste årene.

Det er bare noen måneder siden flere personer med tilknytning til nazistiske miljøer ble pågrepet for å ha gjort hærverk på jødiske kirkegårder.

Franske myndigheter frykter at terroraksjonene den siste tiden vil forverre det allerede spente forholdet mellom landets flere millioner muslimer og andre franskmenn, og slår knallhardt ned på ethvert tilløp til rasisme.

Reaksjonene har derfor vært svært sterke etter at saken ble kjent lørdag.

Nulltoleranse
I dag møtte landets innenriksminister Nicolas Sarkozy opp på den jødiske skolen for å vise sin avsky.

- Det finnes bare én strategi mot rasisme og antisemitisme, og det er nulltoleranse. Truer man en jøde, truer man hele republikken, fastslo innenriksministeren.

Mandag ble to gutter på henholdsvis 17 og 18 år pågrepet for flaskekastingen. En tredje gutt, som bare er 15 år, ble pågrepet noen få timer etter hendelsen lørdag.

Barn lekte i skolegården, mens mange foreldre var samlet i en gymsal da gjerningsmennene slo til. To av de farlige flaskene ble kastet i gymsalen, mens den siste landet i skolegården. Til alt hell ble ingen skadet under angrepet.

Rådet for jøder i Frankrike sier imidlertid at innholdet i de tre flaskene kunne ha eksplodert.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken