Gå til sidens hovedinnhold

Nytt vann til oslofolket

Fra midten av april trenger ikke Oslos innbyggere frykte giardia-parasitten.

(iOslo.no) Det sørger nye Oset vannbehandlingsanlegg for. Leveringen av UV-behandlet drikkevann fra Oset vannrenseanlegg ved Maridalsvannet starter i midten av januar.

Stanser giardia
Hovedstaden ble rystet av giardia-bakterien i 2007. Vannrenseanlegget på Oset vil bedre kvaliteten på drikkevannet.

- Nye Oset Vannbehandlingsanlegg bruker UV i behandlingen, og det «tar» giardia-parasitten, sier laboratorieleder Svanhild Fauskrud ved VAV til iOslo.no.

Prøvedrift
I midten av januar 2008 starter leveringen. Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune melder at leveringen begynner med små vannmengder og fra en begrenset del av anlegget. Vannet ledes videre til det eksisterende anlegget for mikrosiling og klortilsetting som den øvrige drikkevannsproduksjonen på Oset vannbehandlingsanlegg. Utover vinteren 2008 vil vannmengden øke gradvis og flere deler av det nye anlegget blir koblet inn, og det estimeres at i slutten av februar vil om lag 40 prosent av drikkevannet fra Oset komme fra det nye anlegget.


Bedrer kvaliteten

- Drikkevannet fra det nye og det gamle anlegget vil fortsatt bli blandet, og kvaliteten vil derfor bli en mellomting av det nye og nåværende drikkevannet. I denne perioden vil drikkevannet fra Oset få bedre kvalitet med bl.a. annet gradvis høyere pHverdi (mindre surt), høyere kalsiuminnhold og mindre farge (lavere humusinnhold), skriver VAV.

Nye Oset vannbehandlingsanlegg skal overleveres til Vann- og avløpsetaten den 16. mai 2008. Forutsatt at prøvedriften går som planlagt, vil alt drikkevann fra Oset fra midten av april 2008 leveres fra Nye Oset vannbehandlingsanlegg alene. Forbrukere som får vann fra Skullerud og Langlia vannbehandlingsanlegg vil ikke bli berørt av denne endringen i vannkvalitet.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud