Gå til sidens hovedinnhold

Nyttårsfeiringen er i gang

De bilder av de første fyrverkeriene i artikkelen.

For oss nordmenn er det ennå noen timer til feiringen begynner, men på grunn av tidsforskjellen er nyttårsfeiringen i gang flere steder.

De første fyrverkeriene i det nye året ble sendt opp i New Zealand allerede i tolvtiden. Australia tyvstartet riktignok allerede med sitt «familiefyrverkeri» klokken 21 lokalt tid.

Sju tonn eksplosiver lyste opp himmelen over Sydney da Australia tok steget over til 2014.

Australias største by, med sitt ikoniske operahus, er storbyen som sparker i gang verdens nyttårsfeiring hvert år. Det finnes byer og land lenger øst som er tidligere ute, men bildene av fyrverkeriet i havna i Sydney har gjort sitt for å gi byen sin status.

- Det var absolutt fantastisk. Operahuset var fantastisk, men det som virkelig traff meg, var glitteret, det gylne glitterteppet som gikk av på brua, sier Murphy Robertson, som hadde tatt turen fra Denver i USA.

Ordføreren i byen hadde lovet at showet skulle bli bedre enn noen gang, og det skal ha blitt brukt sju tonn eksplosiver.

Men Sydney får konkurranse. Dubai, som runder midnatt klokka 21 norsk tid, har satt seg som mål å havne i Guinness Rekordbok for verdens største fyrverkerifeirin

Deretter går det slag i slag med feiring over hele verden, med Tokyo, Bangkok, Mumbai, Dubai (som har lovet store ting i år), Moskva - før store deler av Europa feirer sammen med oss ved midnatt. Først klokken ett i natt kommer britene etter. I tretiden i natt begynner deler av Brasil feiringen, før den for og når de fleste har lagt seg etter nattens feiring.

Det er først når de fleste har lagt seg etter nattens feiring, at jubelen bryter løs under den legendariske feiringen i Times Square i femtiden, og klokken åtte i morgen tidlig lyser casinoene i Las Vegas opp.

Saken vil bli oppdatert utover dagen med bilder fra hele verden!

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken