Gå til sidens hovedinnhold

OB har mye å bevise

Etter to svake kamper må Espen Ruuds klubb reise seg mot Brøndby.

Sportspills meny søndag
V64 Väggeryd: En halv million innspilt lørdag
Oddstips 1: Inter stiller svekket
Oddstips 2: OB har mye å bevise
Tippetips: Molde har våknet
Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Skader og karantener

langoddsen finner vi Tippeliga, Adeccoliga, Oddsen-Liga og 3. divisjonsfotball fra Norge. Dansk og svensk fotball er det flust med, og Serie A, Ligue 1 og Primera Division også. Det spilles tre kamper i Premier League, blant annet Arsenal - Manchester United.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
210. Bryne - Bodø/Glimt B 2,45

Adeccoligaen. Ertzeid (m) er suspendert for hjemmelaget, som ellers har åpnet brukbart med seier mot Fredrikstad og 0-0 mot Ranheim. Bryne ser i våre øyne likevel ikke like sterke ut som Glimt, som har vunnet to av to hjemme og hang veldig bra med borte mot Sandefjord også, selv om de tapte der. Skal Glimt opp i Tippeligaen må de vinne en del bortekamper, og vi tror de kan klare en seier på Jæren. Bortelaget er våre favoritter og vi nøler ikke med å teste 2,45 på borteseieren.

220. Valladolid - Sevilla H 2,90
Primera Division. Valladolid har høstet poeng jevnt og trutt hele sesongen, uten å imponere veldig, og styrer mot en plassering rundt midten. De har 2-1 hjemme mot Getafe og 1-1 borte mot Granada i sine to siste. Sevilla gikk ut i hundre i derbyet borte mot Real Betis forleden, og det var vanskelig å forstå at dette tidligere storlaget har usle 1-5-10 på bortebane hittil. Men så gikk som det som det så ofte har gått denne sesongen, Sevilla blir kjempet tilbake, de slipper inn et mål, Gary Medel blir utvist og seieren glipper. Kan noen fortelle oss hvorfor et lag som har 1-5-10 på bortebane og fint lite å spille for, er favoritter borte mot Valldolid? Vi kan strekke oss til at dette kan bli jevnt hvis Sevilla unngår utvisninger, men 2,90 på hjemmeseier er fortsatt for høyt i våre øyne.

Dagens avslag
228. Évian TG - Paris Saint Germain B 1,58

Ligue 1. Hjemmelaget er desperate. Med fem kamper igjen er det bare målforskjellen som skiller dem fra nedrykk. Men de har forbedret seg den siste tiden, de to siste hjemmekampene er vunnet 4-2 mot Rennes og 5-1 mot Sochaux, og de vant også som store outsidere 3-1 i Lille her forleden. Det er imponerende av Evian å putte så mange mål på tre såpass sterke lag. PSG styrer trygt mot gull, de leder med seks poeng ned til Marseille og har en kamp til gode på dem i tillegg. Former er svært god, 5-1-0 på de seks siste. Likevel er 1,58 på borteseier for lavt for oss. PSG har aldri vunnet på dagens bane, de røk 1-2 her på straffer i cupen for to uker siden, og klarte ikke mer enn 2-2 her i fjor, etter at de tidlig havnet under 0-2. Når de dessuten har råd til et feilskjær her og der uten å miste tabelltopp, blir denne oddsen uspiselig. Dette er typisk en kamp som PSG tar for lett på og får trøbbel i.

Dagens spill
Vi lar Tippeliga og Adeccoliga ligge i dag, men omtaler av disse kampene finnes i tippetipset til søndagskupongen. På langoddsen drar vi igang med Serie A klokken 15.00 og et lag vi har god tro på i Oddsen-Ligaen. Espen Ruuds OB runder av uken i dagens tips nummer to.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

191. Odense - Brøndby
Dansk superliga. OB har vært mer eller mindre katastrofale etter vinterpausen og virkelig rotet det til for seg selv. Tap 3-4 hjemme for AaB og 1-4 borte for Sønderjyske gjør at de har 1-3-5 på de ni spilte i år. Det skal nesten ikke gå an med den spillerstallen de har, som mange trodde skulle hevde seg i toppen. 1-4 for Sønderjyske forrige runde var det ny bunnrekord for OB, og herfra bør det bare gå én vei: Oppover. 5-2-6 hjemme totalt.

Møller Christensen (f), Falk (m), Ruud (f) og Pedersen (m) er tilbake i troppen, men Høegh (f) er suspendert denne gangen. Det er likevel et sterkere lag trener Troels Bech kan stille her. Dette er troppen:

Christiansen, Ruud, Møller Christensen, Diarra, Larsen, Silberbauer, Falk, Bodul, Skoubo, Anier, Larsen, Schoop, Löfquist, Pedersen, Vadocz, Jørgensen, N’Koum, Kadrii, Sørensen

Brøndby slo AGF og Randers og kom seg ajour med de andre bunnlagene, men så feilet i de når det gjaldt som mest og røk 0-3 hjemme for Sønderjyske og spilte 2-2 hjemme mot Silkeborg. Dette var de to kampene de skulle vinne for å legge bunnstriden bak seg, men nå er de ett av tre lag med 28 poeng, og bare målforskjellen skiller dem fra nedrykk når fem runder gjenstår. Brøndby leverer svært så variabelt under press, ser det ut til. 3-5-6 borte totalt.

Sjefstrener Auri Skarbalius sliter med skader i laget til denne kampen. Rommedahl (m), Kristiansen (m), Tørnes (k), Stenderup (f) og Goodson (f) er alle ute. Dog er Bernburg (a) tilbake for første gang på lenge, og rekruttspillerne Mads Nielsen og Andreas Hansen (k) er med i troppen og kan fort få spilletid:

Falkesgaard (k), Hansen (k), Randrup, Albrechtsen, Makienok, Bernburg, McGrath, Akpoveta, Thygesen, Stryger Larsen, Norouzi, Dumic, Gehrt, Holst, Phiri, da Silva, Andersen, Nielsen, Antipas

Brøndby hangler, og feiler når det gjelder, og de er svekket av skader. Så er det OB, som kan så mye bedre, men som leverte årets kanskje flaueste kamp forrige runde. De er nesten nødt til å heve seg i dag, mot laget de har slått 1-0 og 3-0 tidligere denne sesongen. Med spillere tilbake hos OB synes vi 2,05 på hjemmeseieren er bra. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 16.55.

191. Odense - Brøndby 2,05 3,00 2,95

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Kommentarer til denne saken