Gå til sidens hovedinnhold

Obama forsvarer USAs IS-strategi

President Barack Obama måtte svare på kritiske spørsmål under mandagens G20-møte.

NEW YORK (Nettavisen): USAs president Barack Obama møter kraftig kritikk for sin strategi mot terrorist-organisasjonen IS etter angrepene i Paris i forrige uke, hvor 132 mennesker mistet livet (Antall døde kan øke).

Under mandagens G20-møte i Tyrkia ble Obama konfrontert med en rekke kritiske spørsmål.

- Vi har den rette strategien og vi kommer til å gjennomføre den. Det blir en intensivering av strategien vi har lagt, men det er denne strategien som til slutt vil være vellykket, sa Obama ifølge CNN.

USAs president mener at luftangrepene har vært effektive når det gjelder å drepe nøkkelmedlemmer i ledelsen hos IS. Obama mener også at utplassering av store bakkestyrker i Syria vil være en tabbe.

Artikkelen fortsetter under.


Flere republikanere har tatt til orde for en mer aggressiv tilnærming. Det synet deler ikke Obama.

- Det er ikke bare mitt syn, men det er samme syn som mine nærmeste militære og sivile rådgivere, som sier at det vil være en tabbe.

Han ønsker imidlertid at flere nasjoner bidrar med militære ressurser for å nedkjempe IS.

- IS er ondskapens ansikt. Vårt mål er, som jeg har sagt mange ganger, å nedgradere og til slutt knuse denne barbariske terroristorganisasjonen, sa Obama.

Obama brukte også anledningen til å slå tilbake mot de republikanske presidentkandidatene som ønsker en religionstest for de flyktningene fra Syria som ønsker å komme til USA.

- Når jeg hører politiske ledere foreslå religionstest for en person som flykter fra et krigsherjet land, når enkelte av dem selv kommer fra familier som har nytt godt av beskyttelse etter å ha flyktet fra politisk forfølgelse, er det skamfullt og uamerikansk, mente Obama, tydelig adressert mot Marco Rubio og Ted Cruz, som begge er barn av innvandrere fra Cuba.

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken