Gå til sidens hovedinnhold

Obama forvekslet britisk minister med soulstjerne

Tre ganger kalte han finansministeren for «Jeffrey».

President Barack Obama surret det skikkelig til da han under G8-møtet kalte britenes finansminister for «Jeffrey». Selv sier Obama at han forvekslet George Osborne med en berømt soulstjerne.

Hele tre ganger greide Obama å kalle finansministeren for «Jeffrey» idet han snakket om hvordan britene vil bekjempe skatteunndragelser. Han fremholdt at han var helt enig med «Jeffrey», noe som skal ha fått Osborne til å bli skikkelig rød i toppen.

– I'm sorry, man
Idet Obama ble klar over blunderen, spøkte han det bort med at han hadde forvekslet ministeren med den amerikanske soulsangeren Jeffrey Osborne, ifølge avisene The Sun og Financial Times.

– Sorry, mann. Jeg må ha forvekslet deg med min favoritt R & B-sanger, sa Obama.

Finansminister Osborne (42) har lite til felles med den afroamerikanske soulsangeren Osborne (65), som er kjent for sangen «On the Wings of Love» fra 1982.

Varsler duett
Men den amerikanske sangeren føler seg svært beæret over forvekslingen.

– Jeg ble faktisk skikkelig glad. Jeg var virkelig ikke klar over at Obama var en så stor fan at han ville kalle finansministeren Jeffrey Osborne. Si til finansministeren at når jeg kommer, må vi treffes slik at vi kan synge «On the Wings of Love» i duett, sier soulsangeren til Sky News.

Den britiske ministeren ser også ut til å ha hentet seg inn etter den pinlige episoden.

– Et uventet gjennombrudd fra G8 – et tilbud om å synge med legenden @_JeffreyOsborne. Jeff, du ville ikke ha foreslått en duett hvis du hadde hørt meg synge, skriver George Osborne på sin Twitter-konto. (©NTB)

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken