Gå til sidens hovedinnhold

- Obama har vunnet

Har flest delegater - uavhengig av nattens valg.

Det mener i hvert fall nyhetsbyrået AP å vite.

AP har regnet ut hvor mange delegater Barack Obama og Hillary Clinton har hver.

Utregningene baserer seg både på delegatene som allerede er klare etter at samtlige stater unntatt to har gjennomført primærvalg og uoffisiell informasjon AP skal inneha, melder Aftonbladet.se.

Resultatet viser at Obama står som vinner av demokratenes nominasjonsrace - uavhengig av hvem som vinner i delstatene Montana og Sør-Dakota i natt norsk tid.

Det kreves støtte fra 2118 delegater for å vinne nominasjonen. Ifølge AP skal Obama nå ha sikret seg det magiske antallet.

Dersom opplysningene stemmer vil den 46-årige senatoren kjempe mot republikanernes kandidat John McCain (70) om å bli USAs 44. president.

Det har tidligere tirsdag hersket stor forvirring rundt hvorvidt Hillary Clinton vil anerkjenne nederlaget og vil trekke seg i løpet av tirsdagen.

Nyhetsbyrået AP meldte at Hillary Clinton i løpet av kvelden kommer med en uttalelse om at Barack Obama har nok delegater til å vinne nominasjonsvalget. Det betyr med andre ord at hun trekker seg.

Saken fortsetter nedenfor.

Men kort tid etter at dette ble kjent, gikk Clintons kampanjesjef ut på CNN og avkreftet meldingen.

- Absolutt ikke. Det er 100 prosent feil, sa Terry McAuliffe.

- Ingen har det nødvendige antallet delegater for å vinne nominasjonen ennå. Det gjenstår to stater og kampen fortsetter, fortsatte McAuliffe .

- Vi skal bruke de neste tre dagene på å bearbeide superdelegatene for å overbevise dem om at Hillary får flere stemmer enn noen annen og at hun er den beste kandidaten til å ta opp kampen mot John McCain til høsten, sier McAuliffe.

AP melder også at Clinton skal være åpen for å bli Obamas visepresident.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken