Onsdag ble det en betydelig oppgang på Wall Street, der de viktigste indeksene til slutt endte opp mellom to og tre prosent.

Oppgangen spredte seg videre til børsene i Asia, og torsdag morgen er Oslo Børs opp 2,5 prosent til 355,5 poeng.

Her kan du følge aksjene på Oslo Børs

En medvirkende årsak til den kraftige oppgangen kan være noen ord fra landets øverste ledelse.

- Sterk rapport
Jon Najarian, medgründer av OptionMonster.com, sa på CNBCs program «Fast Money» at den markante oppturen på USA-børsene kom etter at president Barack Obama og visepresident Joseph Biden signaliserte at den månedlige arbeidsmarkedsrapporten vil være sterk, to dager før den slippes, ifølge The Street.

- Vi forventer å se en sterk jobbvekst i fredagens rapport. Denne økonomien blir sterkere for hver dag som går, sa Obama i en tale i Pittsburgh onsdag, ifølge Reuters.

Tirsdag sa Biden på en pengeinnsamling for det demokratiske partiet at rapporten kommer til å bli veldig mye bedre denne måneden.

Det er slett ikke dagligdags at landets øverste ledelse gir hint om det som omtales som verdens viktigste makrotall.

Ekstremt sensitivt
Dette er en rapport som er ekstremt verdifull for finansanalytikere, spesielt nå som arbeidsledigheten i USA er dobbelt av hva den var under Bush-administrasjonen, og en av de største verkebyllene knyttet til veksten i den amerikanske økonomien.

Denne rapporten kan gi store utslag på verdens finansmarkeder, noe som gjør at store penger både blir tjent og forsvinner og at jobber både kan bli skapt og gå opp i røyk.

På grunn av den ekstreme sensitiviteten holdes tallene tett til brystet, frem til de slippes den første fredagen i hver måned.

Aktører spekulerer nå i om hva det er som har fått Obama til å signalisere en sterk rapport.

Den mest sannsynlige årsaken skyldes at presidenten og visepresidenten har basert seg på at det statlige byrået U.S. Census nå har ansatt flere hundre tusen personer på midlertidig basis. Dette er et folketellingsbyrå, som ifølge grunnloven må holde en folketelling hvert tiende år. Noe som altså skjer i år.

Etter finanskrisen har USA slitt med en skyhøy arbeidsledighet, noe som har sendt Obamas popularitet hos velgerne til kjelleren og som har sendt økonomien til topps på listen over hva befolkningen mener er USAs største problem.

Estimater innhentet av Reuters viser at økonomene venter en kraftig økning i antallet skapte jobber på 513.000.

Ekskludert for statlige ansettelser regner analytikerne med en vekst på 190.000 jobber.

Tallene slippes fredag ettermiddag.

Employment report - USA
Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.