Gå til sidens hovedinnhold

Obama leder foran Clinton

En fersk måling viser at Obama er foran Clinton i New Hampshire.

En fersk måling gjort av Rasmussen Report viser at Barack Obama ligger ti prosentpoeng foran Hillary Clinton i New Hampshire. Den siste målingen viser at Obama har 37 prosent av stemmene, mens Hillary har 27 prosent. John Edwards er den eneste andre kandidaten som oppnår tosifret prosentpoeng, med 19 prosent av stemmene. Bill Richardson kommer ut som nummer fire i undersøkelsen, men 8 prosent av stemmene.

I en måling gjort før jul ledet Hillary Clinton med tre prosentpoeng. I målingen før den igjen, ledet Obama med tre.

En annen måling utført av pollster.com viser derimot at Clinton for øyblikket har 33,5 prosent av stemmene, mens Obama får 28,7 prosent, etterfulgt av Edwards med 17,3 prosent.

Clinton leder fortsatt på landsbasis, ifølge Rasmussen Reports Daily, men tallene viser at det er svært jevnt mellom de to.

Flere tror på Obama
Det ser ut til at flere av de demokratiske stemmeavgiverne tror Obama kan bli president. Hele 87 prosent tror han kommer til å vinne presidentvalget om han vinner nominasjonen. 76 % tror det samme om Clinton, mens 75 prosent tro Edwards har en sjanse til å bli president om han vinner nominasjonen.

Barack Obama, som ønsker å gjenta suksessen i Iowa, ba velgerne i New Hamsphire gjøre det klart at de ønsket en forandring.

- Det Iowa gjort torsdag, det Amerika kan gjøre hele dette året, i dette avgjørende øyeblikke kan dere komme sammen som demokrater og republikanere og uavhengiger og si at vi er en nasjon, vi er ett folk, sa Obama Obarack.

Obama og Clinton møtes i kveld i tv-debatt ved St. Anselm College i Manchester, New Hampshire. Debatten kan være avgjørende i for hvem som til slutt vinner i New Hampshire.

- Er dere klare for å velge president? Er det klare for et universelt helsesystem? Er dere klare for å få en slutt på krigen i Irak, sa Clinton under demokratenes partimiddag i New Hampshire i går.

Endte som nummer tre
Clinton led et kraftig nederlag i Iowa. Hillary endte som nummer tre, med 29,5 prosent av demokratenes stemmer. Obama stakk av med seieren, med hele 38 prosent av stemmene, etterfulgt av John Edwards med 29,8 prosent av stemmene.

Illinois-senator Barack Obama var også en stund ansett som en outsider i presidentkampen. Den tidligere førstefruen Hillary Clinton ledet lenge soleklart på målingene, men den siste tiden har Obama kneppet inn på forspranget og enkelte steder passert Clinton.

Flere kommentatorer har påpekt at Obama måtte vinne i Iowa for å surfe videre på bølgen av popularitet. Alt tyder på at han gjør nettopp det, og ser det ut til at han kan ha en sjanse til å vinne i New Hampshire, og

Også Obama har måttet tåle knallhard kritikk for sin manglende utenrikspolitiske erfaring. Han har kun sittet i det amerikanske senatet siden 2004.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk