Gå til sidens hovedinnhold

Obama vil tilby Bill jobb

Barack Obama er svært kritisk til sin arge motstander Hillary, men elsker ektemannen hennes.

Illinois-senator Barack Obama og New York-senator Hillary Clinton kjemper om å bli demokratenes presidentkandidat under valget i november 2008.

Obama har den siste tiden gjort det klart at han ikke er spesielt begeistret for Hillarys argumenter, men han lovpriser ektemannen Bill Clinton.

I fredagens utgave av The Time avslører Obama at det finnes en plass til Bill Clinton i Det hvite hus-administrasjonen dersom Illinois-senatoren vinner presidentvalget.

- Det er få som er mer talentfulle enn ham, sa Obama i intervjuet.

Erfaring som førstedame
Obama har blant annet kritisert Hillary for hennes argument om at hun er mer kvalifisert som president fordi hun har erfaring som førstedame.

- Jeg tror ikke at Michelle (Obamas kone red.anm.) ville hevdet seg bedre kvalifisert til å bli en amerikansk senator på bakgrunn av at jeg hadde snakket med henne om jobben min, sa Obama i et intervju med ABC tidligere denne uken.

Men Obama stilte seg også undrende til Bill Clinotns tidligere marihuanautsagn. Obama har flere ganger innrømmet at han har røykt marihuana under sin ungdomstid, og forrige helg brakte han på bane Bill Clintons berømte sitat om at han hadde prøvd marihuana, men ikke inhalert.

- Jeg har aldri forstått meg på det utsagnet. Poenget er jo nettopp at man skal inhalere, sa han.

Al Gore også aktuell
I det samme intervjuet med The Time sier Obama at han også ville ha tilbudt tidligere visepresident og fredsprisvinner Al Gore en jobb i Det hvite hus-administrasjonen på bakgrunn av Gores enorme klimaengasjement.

- Han har jobbet med dette i flere tiår. Og til slutt fikk han med seg landet og verden på laget, sier Obama.

Nominasjonsprosessen for demokratene og republikanerne starter 8. januar.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai