Gå til sidens hovedinnhold

Obamas brev til døtrene

Barack Obama har offentliggjort et rørende og personlig brev til døtrene Malia og Sasha.

Bare noen dager før Barack Obama tiltrer som USAs 44. president har han forfattet et åpent brev til døtrene. Obama beklager for å ha vært fraværende store deler av de to siste årene. I tillegg forsøker han og forklare på en pedagogisk måte hvorfor han har valgt jobben som verdens mektigste person.

Om dette virkelig er et personlig brev til døtrene, kan diskuteres. Men én ting er sikkert: Brevet vil bli publisert i millioner av aviser i dagene før tiltredelsen førstkommende tirsdag.

Her følger noen korte utdrag.

«Kjære Malia og Sasha,

Jeg vet at dere har hatt mye moro under valgkampen de siste to årene, som å dra på piknik og markeder, spise masse hurtigmat som deres mor og jeg antakelig ikke burde ha gitt dere. Men jeg vet også at det ikke alltid har vært så enkelt for dere og mamma, og selv om dere er veldig begeistret over å få en valp, så gjør det ikke opp for all den tiden vi har vært atskilt. Jeg vet hvor mye jeg har savnet dere de to siste årene, og i dag ønsker jeg å fortelle dere litt mer om hvorfor jeg har besluttet å ta med vår familie på denne reisen».

Les brevet i sin helhet her .

«Jeg har innsett at mitt eget liv ikke hadde vært verdt så mye hvis jeg ikke kunne forsikre meg om at dere hadde alle muligheter til å oppnå lykke og tilfredsstillelse i deres liv. Når alt kommer til alt, så er det grunnen til at jeg valgte å stille som president; på bakgrunn av det jeg ønsker for dere og hvert eneste barn i denne nasjonen».

Videre skriver han om hvor vanskelige det blir å sende unge amerikanere ut i krig.

«Noen ganger er vi nødt til å sende våre unge menn og kvinner i krig og andre farlige situasjoner for å forsvare landet vårt. Men når vi velger å gjøre dette, så vil jeg forsikre meg om at det finnes en god grunn, og at vi på best mulig måte forsøker å komme til enighet på en fredfull måte, og at vi gjør alt i vår makt for å sørge for sikkerheten til våre soldater. Jeg vil at ethvert barn skal forstå at den velsignelsen som disse amerikanerne kjemper for, ikke kommer gratis. Og at det fantastiske privilegium det er å være en borger i dette landet fører med seg et stort ansvar».

«Jeg er så utrolig stolt av dere. Jeg elsker dere mer enn dere aner. Og jeg er takknemlig hver dag for deres tålmodighet, holdning, sjarm og humor, nå som vi forbereder oss på å starte vårt nye liv sammen i Det hvite hus.

Kjærlig hilsen pappa».

Kommentarer til denne saken