Gå til sidens hovedinnhold

Obduseres i dag

Mann (48) siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Avdøde (49) obduseres mandag.

Søndag i 07-tiden ble politiet varslet av ambulansepersonell etter at en 49 år gammel mann var funnet død i et bolighus i Halsa kommune på Nordmøre.

En 48-åring som bodde sammen med avdøde, ble i løpet av søndagen siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Mulig drapssiktelse
Politimester Arnstein Nilssen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier til Nettavisen at siktelsen i løpet av mandagen kan bli endret til å omhandle drap.

- Avdøde er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim, der han bli obdusert i løpet av mandagen. Vi håper å få den foreløpige obduksjonsrapporten i løpet av mandag ettermiddag. Vi vil vurdere siktelsen fortløpende etter hvert som de får svar på de tekniske undersøkelsene og obduksjonsrapporten, sier politimester Nilssen.

Politiet har bedt om teknisk bistand fra Kripos, som er ventet til åstedet iløpet av mandagen. Den siktede 48-åringen blir trolig fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Bodde sammen
Siktede skal ha flyttet inn i huset i Vågland i Halsa sammen med den nå avdøde mannen for få måneder siden.

Få timer før avdøde ble funnet, banket siktede på dører i nabolaget. Vitner skal ha forklart at den siktede skal ha vært «nedfor», samt at han var tydelig beruset.

48-åringen nekter straffskyld. I avhør skal han ha sagt at 49-åringen ble utsatt for en fallulykke, skriver Aftenposten.

- Jeg ønsker verken å bekrefte eller avkrefte hva min klient skal ha sagt i avhør, sier 48-åringens forsvarer, Magnhild Pape Meringen, til Nettavisen. Hun bekrefter imidlertid at 48-åringen nekter for at han har hatt noe med dødsfallet å gjøre, slik politiet mener.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte