Gå til sidens hovedinnhold

Obiefule nærmer seg Aberdeen

Aberdeen ønsker Paul Obiefules tjenester, men vil avvente situasjonen i Lyn før de bestemmer seg.

Før helga var Paul Obiefule i Skottland for å se på forholdene i den skotske Premier League-klubben Aberdeen. Ifølge lokalavisen Evening Express har det vært kontraktsforhandlinger mellom partene, men ingenting konkret kommer til å skje før overgangsvinduet åpner i januar.

– Han er en annerledes type enn de andre midtbanespillerne vi har, sier manager Mark McGhee til den skotske avisen.

Manageren røper også at samtalene med spilleren var veldig positive.

– Samtalene gikk bra, men han sliter med en skade for øyeblikket så vi trenger ikke å forhaste oss, sier han.

Nigerianeren har nylig vært gjennom en kneoperasjon.

Avventende situasjon
Lyn har ikke mottatt noe konkret bud på Obiefule, men sportssjef Rolf Magne Walstad innrømmer at klubben svært gjerne setter seg ved forhandlingsbordet med skottene.

Samtidig kan det bli taktisk spill rundt overgangen.

– Det er mye taktikk ute og går. Til oss sier de at de ikke eier nåla i veggen. Det er en «vente og se»-holdning rundt om i klubbene akkurat nå, sier Walstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Opplever du at klubbene avventer situasjonen i Lyn, for deretter å ha muligheten til å sikre seg spillerne gratis, dersom dere går konkurs?

– Ja, det kan nok hende. Men i forhold til de mest attraktive spillerne tror jeg ikke det er all verden å tjene på å sitte for lenge på gjerdet. Disse spillerne kommer trolig til å bli tilbudt kontrakter flere steder, og da må klubbene overby hverandre med signeringsbonuser. Det vil trolig gå opp i opp, sier sportssjefen.

– Men dere vil gjerne gå i forhandlinger med klubber nå?

– Det er ingen hemmelighet at vi nå har en veldig bevisst politikk på å dreie kostnadene ned mot et vesentlig lavere nivå enn det har vært til nå. Det er heller ingen hemmelighet at Paul er en av våre best betalte spillere, sier Walstad.

Kritisk uke
Lyn har frist til rettsmøtet for konkursbegjæringen 10. desember med å komme opp med nok midler til at klubben kan drive videre. Ifølge Walstad mangler klubben fortsatt «noen millioner» for å komme i havn. Likevel ser han lys i tunnelen.

– Det er samtidig viktig at dette blir en redningsprosess det går an å bygge videre på, ikke bare redde unna situasjonen på kort sikt. Vi trenger en ny plattform å jobbe videre på fra januar, sier han.

Eventuelle overgangspenger vil dermed komme godt med i januar dersom klubben overlever også denne gang.

Håper på landslagsplass
Obiefule har kontrakt med Lyn ut 2011-sesongen.

– Forhåpentligvis vil en overgang til Aberdeen hjelpe meg å komme tilbake på det nigerianske landslaget, sier Obiefule, som står med 10 landskamper for sitt land – ingen etter at han kom til Lyn i 2007.

– Aberdeen er en bra klubb og den skotske ligaen har et godt rykte, så å spille her vil styrke mine sjanser, sier midtbanespilleren, som ble hentet fra danske Viborg.

Midtbanespilleren har ikke spilt for landslaget siden 2006, og på grunn av kneoperasjonen er han uaktuell til Nigerias tropp i Afrikamesterskapet som starter på nyåret.

Aberdeen er på sjetteplass i den skotske ligaen etter de 13 første kampene. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

.

Kommentarer til denne saken