Gå til sidens hovedinnhold

Ocean Rig ned, Storebrand opp

Ved ukeslutt er det stort sett blått på Oslo Børs, og Storebrand ender med en real fest. Ocean Rig trekker imidlertid ned i børstoppen.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte uken opp 0,53 prosent, til 338,73 poeng. Positiv utvikling hos de fleste børssluggerne trakk opp, og det var nesten dobbelt så mange selskaper som steg sammenliknet med selskaper som falt.

Oljekjempene Statoil og Hydro er på stigende kurs, sammen med DNO. De to førstnevnte selskapene steg henholdsvis 0,93 prosent og 0,85 prosent, til 162 kroner og 714 kroner. DNO la på seg 0,43 prosent, til 58,50 kroner.

Storebrand er en av dagens vinnere, etter en opptur på 5,71 prosent til 64,75 kroner.

- Nok en gang går det rykter om Storebrand, hvor det snakkes om oppkjøpsrykter fra både SEB og islendinger. Men dette er noe som skjer hver gang Storebrand går sterkere enn markedet, så hvorvidt det er noe hold i det vet jeg ikke, sier en megler til TDN Finans fredag.

Petrolia Drilling er opp 7,91 prosent, til 3,41 kroner. Riggselskapet solgte torsdag 5,6 millioner aksjer i PetroJack, mens Independent Oil Tools kjøpte tilsvarende aksjemengde.

Aker Kværner, Crew Gold Corporation og Orkla stiger også.

Ocean Rig tynger i toppen av omsetningslisten, med et fall på 5,16 prosent. Handelen endte på 87,25 kroner per aksje. Det ble tidligere i dag kjent at SeaDrill, som kontrolleres av milliardær John Fredriksen, har solgt alle sine 21,4 millioner Ocean Rig-aksjer til 89 kroner.

I tillegg har SeaDrill solgt sin eierpost i obligasjonslånet Ocean Rig ASA 04/07. Etter salget sitter Fredriksen igjen med en gevinst på rundt en halv milliard kroner.

Tomra, SeaDrill og Awilco Offshore står også i rødt.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken