Gå til sidens hovedinnhold

Ødela alt på hull én

Verken Henrik Bjørnstad eller Suzann Pettersen fikk noen drømmestart på sine turneringer i USA torsdag.

Bjørnstad åpnet med en runde på fire slag over par. Det holdt bare til en 123. plass, og det er liten tvil om at han må heve spillet sitt betraktelig om han skal klare cuten.

Siden resten av eliten på PGA-touren er i Irland for Ryder Cup, er startfeltet i Valero Texas Open er noe svakere. Og Henrik begynte stødig på de ni første hullene. Da lå han en under par, men på hull 1 ødela han hele runden sin ved å pådra seg en trippel bogey. Og da det ble ytterligere to bogeys mot slutten, ble ikke scoren bedre enn fire over par.

Synd for Bjørnstad, som leverte en godkjent turnering sist helg. Han trenger flere gode plasseringer i løpet av de seks siste turneringene som er igjen for å komme blant de 125 beste på pengelisten. Han trenger et sted oppimot 200.000 dollar til for å være på den sikre siden. Det betyr minst to topp 15-plasseringer.

Per dags dato ligger Bjørnstad på 142. plass på pengelisten med 444.957 innspilte dollar.

Justin Rose og Alex Cejka leder for øvrig turneringen etter sine åpningsrunder på seks under par.

Suzann Pettersen fikk heller ingen god start på Long Drugs Challenge. Hun er tre over par på en delt 87. plass. Jeong Jang leder etter en runde på åtte slag under par.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen