Gå til sidens hovedinnhold

Odin må dø

Tiden ser ut til å renne ut for amstaffen Odin. Nå har Oslo namsrett avsagt dommen etter hundedrapet i oktober.

I kjennelsen fra Oslo namsrett står det at "Politiet gis bemyndigelse til å besørge avliving av amstaff hunden Odin, tilhørende Jarle Bråten".

Siden den tragiske hendelsen utenfor en Rimi-butikk i Oslo 21. oktober har hundeeier Jarle Bråten kjempet for livet til amstaffen Odin. Puddelen Rasmus døde i hundeslagsmålet med den kraftige amstaffen.

Siden hendelsen har Odin sittet ”varetektsfengslet” i påvente av endelig dom i saken. Politiet har brukt hundeloven og krevd avlivning. Hundeeier Jarle Bråten tok kjendisadvokat John Christian Elden som advokat for hunden sin.

Forsvareren hevdet at puddelen Rasmus trolig startet krangelen, og at Odin ikke kan klandres for det tragiske utfallet. I tilsvaret til Oslo namsrett går det også fram at Odin får gode skussmål av Norges veterinærhøgskole. I undersøkelse ved høgskolen bemerkes blant annet:

”Årvåken hund som følger godt med miljøet. Ingen tegn til aggresjon mot forbipasserende hunder men ganske interessert i å ta kontakt med andre hunder. Kontaktsøkende mot mennesker. Vennlig og tillitsfullt adferd mot de som håndterte hunden.”

Men justisen i hundeverdenen i knallhard. Av hundeloven går det fram at hunder som skader eller dreper andre hunder kan avlives hvis det ikke foreligger spesielle hensyn. Det mener ikke Oslo Namsrett at det gjør i dette tilfellet.

Dermed kan politiet ta livet av Odin, og hundeeier Jarle Bråten må betale saksomkostningene.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller