Gå til sidens hovedinnhold

Offentliggjør hemmelig UFO-rapport

Det britiske forsvarsdepartementet skal offentliggjøre en 400 sider lang rapport om UFO-aktivitet.

Den hemmelige UFO-granskningen ble fullført i desember 2000. En akademiker fra Sheffield krevde og har nå fått den frigitt med henvisning til britiske lover om informasjonsfrihet.

Rapporten konkludererer med at det ikke finnes bevis for at flygende tallerkener og andre uidentifiserte flygende objekter (UFOer) er noe annet enn naturlige fenomener, melder Reuters.

- Naturlige fenomener
Forsvarsdepartementet skriver videre at meteorer og andre uvanlige forhold i atomsfæren kan forklare UFO-observasjoner som sterke lys på himmelen.

- Det finnes ingen bevis for at fenomenene som har blitt observert er fiendtlige eller under noen form for kontroll, heter det i rapporten ifølge utdrag BBC har publisert.

- Bevismaterialet tyder på at meteorer er ansvarlige for en del av UFO-observasjonene. Det finnes også store mengder bevis som støtter teorien om at en del av fenomenene skyldes fysiske, elektriske og magnetiske fenomener i atmosfæren.

På nett 15. mai
Rapporten «Uidentifiserte fenomener i britisk luftrom» vil bli offentliggjort på det britiske forsvarsdepartementets hjemmesider 15. mai.

Forsvarsdepartementet publiserer årlige lister over UFO-observasjoner på sin hjemmeside. Dette er blant departementets mest besøkte sider.

I 2005 ble departementet spurt om sine planer for å håndtere et eventuelt besøk fra det ytre rom.

- Selv om vi har ett åpent sinn kjenner forsvarsdepartementet foreløpig ikke til noe som tyder på at det finnes slike fenomener. Vi har derfor heller ingen planer for hvordan vi skal håndtere en slik situasjon, svarte en anonym talsmann for departementet den gang.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken