Gå til sidens hovedinnhold

Offer for Tele2-fiasko

Cathrine Knudsen (22) fikk ikke sendt en eneste nyttårsmelding. - Utrolig trist, mener hun.

Mens Telenor og NetCom ekspederte nærmere 40 millioner tekstmeldinger i løpet av årets siste dag, hadde Tele2 enorme problemer i årets mest sms-trafikkerte timer, nemlig timene rundt midnatt på nyttårsaften.

- Vi hadde tekniske problemer på meldingssentralen vår på nyttårsaften, bekrefter markedsdirektør Christian Sæterhaug i Tele2 til Nettavisen.

Omfattende feil
Cathrine Knudsen fra Halden var en av mange Tele2-kunder som ikke fikk sendt tekstmeldinger nyttårsaften.

- Jeg fikk masse hyggelige nyttårsmeldinger fra venner og familie, men fikk ikke svart på noen av dem, sier hun til Nettavisen.

Hun prøvde å sende nyttårshilsener gjentatte ganger mellom klokken 22 og 01, men fikk bare beskjed om at sendingen mislyktes.

- De tekniske problemene ble oppdaget rundt klokken 18 nyttårsaften og varte til 02-tiden. Problemene berørte ikke alle Tele2-kunder, men svært mange meldinger ble stoppet, sier Sæterhaug.

Tele2 kommenterer generelt ikke tall, og ønsker heller ikke i dette tilfellet å gå ut med hvor mange tekstmeldinger som faktisk kom gjennom, og hvor mange som ble stoppet i løpet av disse timene.

Forberedt
Julaften og nyttårsaften er årets to mest trafikkerte dager for teleselskapene. På julaften sendte vi nærmere 27 millioner tekstmeldinger, og nyttårsaften gikk det tett oppunder 40 millioner tekstmelding gjennom norske mobilnett.

- Vi vet at det kommer store volum på disse dagene, og var egentlig godt forberedt. Dessverre fikk vi tekniske problemer som gjorde at den delen av systemet som tar imot meldingene gikk ned, forklarer Sæterhaug.

Dermed sto svært mange av selskapets kunder uten sms-tilgang rundt årsskiftet.

- Vi beklager dette, og synes det er svært leit for kundene våre. I tillegg taper jo vi penger på dette, sier han.

Tele2 taper mest
Mens Tele2s kunder ble stående uten sms på nyttårsaften, er det trolig Tele2 som taper mest på sms-fiaskoen. Teleanalytiker John Strand mener dette blir en dyr affære for mobiloperatøren.

- Det er vanskelig å anslå hvor mye Tele2 taper på dette, men en ting er sikkert: Det største tapet er ikke pengene, men den ripen i lakken dette medfører for selskapet, sier Strand til Nettavisen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial