Gå til sidens hovedinnhold

Ofrer alt for Blackburn

Men sånn har det ikke alltid vært for «den nye David Beckham».

Forrige sesong ble David Bentley kåret til årets spiller av fansen i Blackburn. I løpet av totalt 51 kamper, bidro 22-åringen med sju mål og 13 målgivende pasninger.

Det førte til at han fikk spille en B-landskamp, hvor han ble kåret til banens beste, og til at han ble tatt ut i den engelske A-landslagstroppen for første gang i karrieren. Det var et stort øyeblikk for David Bentley, selv om han ikke fikk spille.

Fikk kjeft av Pearce
- Forhåpentligvis kan jeg ta det neste skrittet opp. Hvorfor ikke? Hver gang jeg går ut på en fotballbane, prøver jeg å gjøre en god innsats og ikke skuffe folk, sa Bentley i sommer.

Kort tid etterpå trakk han seg fra Englands tropp i U21-EM. Det førte til at landslagstrener Stuart Pearce angrep Bentley i media.

Høyrevingen forsvarte seg med at han måtte ta hensyn til neste Premier League-sesong, og at han aldri tidligere har spilt så mange kamper på én sesong.

- Jeg tror dette er det beste for min karriere. Jeg skylder Blackburn-fansen mye, de betaler penger for å se meg uke etter uke, var Bentleys forsvar.

Den tidligere Arsenal-lærlingen ba A-landslagsspillere om råd før han trakk seg.

- Jeg spurte dem hvordan de føler seg i oktober og november (etter å ha spilt mesterskap om sommeren). De sa at «du treffer en murvegg», forklarte 22-åringen.

Var deprimert
Det er ikke så rart at Bentley først og fremst tar hensyn til seg selv og klubblaget. Etter at han ble hentet opp på A-lagstreningene i Arsenal av Arsène Wenger som 16-åring, utviklet karrieren seg i feil retning for den hurtige angrepsspilleren.

Han fikk ikke spilletid i Arsenal, og klarte ikke å score mål da han var på utlån.

- Jeg hadde noen problemer tidlig i karrieren min. Jeg trivdes ikke. Jeg ville ikke spille fotball. Det var mye i mitt personlige liv som ikke gikk bra, har Bentley forklart.

Problemene var som størst på slutten av tiden i Arsenal og i den første perioden i Blackburn.

- Hva som skjedde? Jeg satte meg ned med familien og tok en prat. Jeg så meg selv i speilet og innså at jeg måtte prestere på et høyere nivå.

Som sagt, så gjort.

Neste sesong satser David Bentley på å skyte Blackburn til europacup og seg selv til en fast plass i troppen til landslagstrener Steve McClaren.

Fornøyd manager
Å skyte Blackburn til Europa er ingen umulighet. Manager Mark Hughes er svært fornøyd med tingenes tilstand, og ikke minst med kjøpet av Roque Santa Cruz fra Bayern München. Det er forståelig.

Nettavisen er spent på hva Bentley, Morten Gamst Pedersen og de andre i Rovers kan utrette sesongen 2007/08. Det kan bli alt fra en femte- til tiendeplass, slik vi ser det.

- Kvaliteten i spillergruppen er mye større nå. Ferdighetene i stallen er nå på et nivå som gjør at jeg tror vi vil konkurrere komfortabelt i Premier League. I år føler jeg at stallen er den beste jeg har hatt i min tid her, sier Mark Hughes.

Ryan Nelsen fra New Zealand slet med skade i fjor, og var ikke spilleklar før i januar. Han er nå frisk og rask, og danner en solid stopperduo med franskmannen Christopher Samba. Brett Emerton og Stephen Warnock er gode backer, og med Andre Oijer, Zurab Khizanishvili og Aaron Mokoena i bakhånd, stiller Blackburn sterkt i forsvarsleddet.

På midtbanen blir sannsynligvis kantspillerne David Bentley og Morten Gamst Pedersen enda bedre enn i fjor. Sentralt kjemper Robbie Savage og Tugay Kerimoglü med David Dunn og anvendelige Mokoena om de to plassene.

Dunn har slitt med skader i flere år, men har på sitt beste vist nok til å interessere det engelske landslaget. Også Steven Reid er klar til innsats etter å ha fått fjorårets spolert av skade.

Superspisser
Mest spennende er likevel Blackburn i angrep. Benedict McCarthy er fremdeles i klubben, til tross for at han var en av de giftigste spissene i Premier League i fjor med sine 18 fulltreffere. Nå får han selskap av paraguayaneren Roque Santa Cruz. Arbeidsomme Jason Roberts og unge Matt Derbyshire vil gi stjernespissene kamp om spilletiden.

Alt i alt ser Blackburn Rovers ut til å ha sitt sterkeste lag siden 1995. Da ble laget seriemester.

Nettavisens tips: 6. plass

Kilder: Wikipedia, ESPN Soccernet, BBC Sports

Hva tror du om Blackburn kommende sesong? Si din mening i kommentarfeltet under.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken