SLOVENIA - ENGLAND 0-1

John Terry har fått mye pes de siste dagene.

Chelsea-stjernen har ikke lagt skjul på sin misnøye med tingenes tilstand i England-troppen, og har fått kjeft av både medspillere og treneren for sin ærlighet under flere pressekonferanser.

Les mer om John Terry-bråket her!

Engelske medier spekulerte faktisk i at Fabio Capello kunne komme til å vrake midtstopperen til skjebnekampen mot Slovenia, men da lagoppstillingen kom var Terry i startoppstillingen.

Står sammen
Og den rutinerte stopperen viste endelig den gutsen og innsatsen som mange har ment det engelske laget har manglet så langt i turneringen. Den tidligere kapteinen var sjef i Englands midtforsvar og ofret seg ved flere anledninger da Slovenia var på farlige visitter inne i boksen og foran mål. Det ga uttelling.

- Vi spiller sammen og kjemper sammen. Dette var det laget jeg kjenner. Nå kan vi satse offensivt mot alle lag, for spillerne kan tenke klart nå, sier England-boss Fabio Capello om innsatsen.

Og i den andre enden av banen gjorde Jermain Defoe jobben Emile Heskey har mislyktes med, og dermed gikk England videre.

- På dette nivået er det alltid tøft. Mange av de andre topplagene har også fått slite. Det er viktig å beholde humøret, noe vi har gjort, og noe vi viste i dag, sier målscorer Defoe ifølge Reuters.

Milner + Defoe
James Milner startet Englands første kamp mot USA, men ble benket til kampen mot Algerie. Jermain Defoe hadde før onsdagens kamp måtte innfinne seg med å være innbytter. Mot Slovenia spilte begge fra start. Et smart valg av Fabio Capello.

Engelskmennene gikk rolig ut, og virket en smule trege og tunge de første minuttene, der Slovenia var hakket hvassere, men etter drøye 20 minutter ble det endelig engelsk jubel igjen.

Milner slo presist inn fra høyre og inne i boksen ventet Defoe i god posisjon. Tottenham-spissen avsluttet høyt midt i mål, og Slovenia-keeper Samir Handanovic slo den videre inn i nettet.

Dette var Jermaine Defoes sjuende mål under Capello. Heskey på sin side har scoret totalt sju mål siden debuten mot Ungarn i 1999. Heskey har i tillegg spilt mer enn Defoe under Capello.

Duoen Milner og Defoe ga seg ikke med det. Minutter senere var de på farten igjen. Nok en gang var Aston Villa-stjernen servitør, og Defoe på rett plass. Denne gangen var imidlertid Handanovic patent og fikk avverget. Returen havnet ute hos Frank Lampard, men skuddet fra Chelsea-spilleren gikk over målet og ut av spill.

Wayne Rooney var umåtelig blek i oppgjøret mot Algerie, men onsdag brukte han ikke så lang tid på å bemerke seg. Etter 30 minutter kombinerte han fint med Steven Gerrard i etterkant av et Defoe-skudd. Liverpool-kapteinen prøvde å styre ballen ned i hjørnet, men Slovenias keeper lå klar ned ved stolperota.

England gikk i garderoben med ledelse.

Terry viste guts
Andre omgang ble en tett og jevn affære der England fortsatt hadde overtaket, men Slovenia var også godt med, og lå tross alt bare ett mål bak de rødkledte fra balløya i protokollen.

England har som nevnt fått mye kjeft for å mangle glød og guts så langt i årets VM, men i denne kampen viste John Terry og resten av Capellos menn at de har innsett alvoret.

Terry gikk i bresjen i de bakre rekker og ofret både kropp og kronjuveler da Slovenia fikk en trippelsjanse. På overtid var også Matthew Upson en reddende engel i forsvaret.

Framover på banen skapte Rooney litt før han ble byttet ut, og etter 59 minutter var det bare Slovenias keeper som sto imellom Manchester United-spissen og hans første mål i årets VM.

Selv om det ikke ble flere mål, holdt England unna for slovenerne. Vondt ble også verre for Slovenia da USA scoret på overtid i sin kamp mot Algerie. Dette resulterte i at de røk ut av turneringen, mens USA vant gruppen. England ble nummer to og møter nå Tyskland i åttendedelsfinalen.

Sjekk siste fotballnytt her!