Gå til sidens hovedinnhold

- OK med homovold

Muslimske miljøer aksepterer vold mot homofile, mener Høyres André Dahl.

To homofile menn har brutalt blitt banket opp av innvandrerungdom i Oslo sentrum i løpet av en uke. Stortingsrepresentant André Oktay Dahl (H) mener det er en stilltiende aksept for vold mot homofile i muslimske miljøer, ifølge VG.

- Det er veldig merkelig at hele det offisielle Norge stiller opp i fakkeltog så fort en innvandrer blir utsatt for vold, mens det bare er en notis i avisene hvis det er homofile som blir overfalt på grunn av sin legning, sier Dahl, som selv er homofil og halvt tyrkisk. Han kjenner dermed begge subgruppene i det norske samfunnet.

Han mener det er behov for å reise en debatt om muslimske ledere og det han kaller innvandrerorganisasjonenes unnfallenhet når det gjelder vold mot homofile.

- Det er den synlige homofile livsstilen som virker veldig provoserende på enkelte minoriteter, sier debatt- og kronikkredaktør i Aftenposten, Knut Olav Åmås, som er en av få som offentlig har omtalt problemstillingen.

- I begge disse konkrete tilfellene har ofrene identifisert sin legning ganske uskyldig, men likevel har det provosert på en ekstrem måte. Dette er neppe særlig religiøst begrunnet, men det er kulturelt forankret, og dessuten utslag av ungdoms homofobi slik også etnisk norsk ungdom forttsatt er preget av, utdyper Åmås.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken