– Jeg har hatt en prat med ordføreren og trekker meg. Det er mye viktigere for meg å si min mening om heksejakten mot jegere som Økokrim og politiet har satt i gang, enn å sitte i et lederverv i viltfaglig utvalg. Jeg syns de politiske lederne i Elverum er feige, sier Ove Mellem til Østlendingen.

Se video lenger ned i saken.

LES OGSÅ: Midthun: - Viltleder uten tillit - må fjernes

Høstet storm

Den frittalende viltfaglige lederen høstet storm etter sine kraftfulle uttalelser i forbindelse med at to jaktkamerater torsdag ble varetektsfengslet i en uke – siktet for ulovlig og organisert ulvejakt sammen ti andre jegere fra Elverum, Trysil, Åmot, Engerdal og Stor-Elvdal.

Les også: Fire siktede ulvejegere fremstilles for fengsling

Skulle sparkes?

Torsdag ettermiddag og kveld snakket ordfører og flere av de politiske lederne sammen.

Fredag morgen, i forkant av lukket møte i formannskapet, skulle uttalelsene fra Mellem diskuteres.

Aps gruppeleder Ingvar Midthun mente at Mellem måtte sparkes.

Ordfører Erik Hanstad (H) reagerte også kraftig på uttalelsene fra Mellem, men ville vente med å ta endelig avgjørelse etter å ha samsnakket med resten av formannskapet.

Enorm støtte

Men sent torsdag kveld kom Ove Mellem formannskapet i forkjøpet.

– Jeg trekker meg. Hvis de høye herrer i kommunen ikke aksepterer mitt syn i ulvesaken og mitt syn på rovdyr; ja da har jeg ingenting i viltfaglig utvalg å gjøre. Støtten fra hele landet teller mye mer enn kritikk fra politikere i Elverum.

Responsen har vært enorm fra Finnmark i nord til Sørlandet i sør. Politiets og Økokrims ressursbruk og storaksjon mot jegere har virkelig engasjert.

Fjernet et stort problem

– Men de 12 jegerne er siktet for organisert og ulovlig ulvejakt. Hvordan kan du indirekte forsvare det de er siktet for som viltfaglig leder?

– Jeg er i mot ulovlig jakt. Men i denne saken har de siktede – hvis siktelsen er riktig – vært med på å fjerne et stort problem for grunneiere, grunneiere og jegerstand ved å ta ut mulig ulv som forvaltningen skulle ha gjort for mange, mange år siden, sier Mellem.

– De siktede er familiefolk og skikkelige jegere, sier Mellem.

Feige politikere

Han syns politikerne i Elverum er feige. Enkelte av dem taler med to tunger i ulvesaken – og burde ha stått ved det de sier i andre sammenhenger enn i de politiske miljøene.

– Jeg er sikkert litt for direkte av meg og buser ut med det jeg mener. Men jeg er ikke avhengig av politisk oppnevnte verv. Da er det like godt å trekke seg. Den enorme støtten blant folk er uansett det viktigste, sier Mellem.

Les flere saker i Østlendingen her

HTML EMBED