Gå til sidens hovedinnhold

Økokrim tiet om falsk legeattest

Finansmann og politiagent Christer Tromsdal fikk falsk legeerklæring for å slippe å møte i retten. Men Økokrim gikk ikke videre med saken.

Selv om Økokrims øverste sjef mente at sykemeldingen til Tromsdal var kjøpt, lot han være å varsle andre myndigheter, melder NRK Dagsrevyen. Mens Tromsdal var hemmelig agent for politiet i Nokas-miljøet, ble han kalt inn til rettssak. For å slippe å møte i retten, oppsøkte Christer Tromsdal lege Carl-Haakon Hagelund i Sandefjord. I Brennpunkt-dokumentaren for en måned siden avslørte Tromsdal at han betalte rundt 5000 kroner for å få legeerklæringen som var falsk.

- Det er blank løgn. Jeg har ikke fått fem flate øre av Tromsdal, sier Hagelund til NRK.

Økokrimsjef Einar Høgetveit sa i Brennpunkt-programmet at han ikke stolte på legeattesten som var skrevet av Hagelund.

- I seg selv var det ikke noe å reagere på i legeattesten, men det fulgte med et følgeskriv der det fremgikk at han nærmest hadde bestilt og betalt for den. Det reagerte vi på, sa Høgetveit til NRK.

Tromsdal skaffet seg for sikkerhets skyld ytterligere to legeerklæringer, undertegnet psykiater Pål Herlofsen, den andre av psykolog John Sandstrøm. Begge er nå under etterforskning for å ha skrevet ut falske legeattester. Fylkeslegen i Vestfold mener det er «totalt uakseptabelt» at Økokrim ikke gikk videre med saken for ett år siden.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken