Gå til sidens hovedinnhold

OL-debuterte med utvisning

Det gikk ikke helt som det skulle for Kari Aalvik Grimsbø.

NORGE-KINA 30-23

BEIJING (Nettavisen): Etter halvannen omgang på benken skulle endelig Byåsen-keeper Kari Aalvik Grimsbø debutere i OL. Den ble utsatt i et par minutters tid:

Marit Breivik hadde nettopp erstattet Katrine Lunde Haraldsen med Caroline Dyhre Breivang etter en norsk utvising. Hensikten var å spille offensivt tross undertallet på banen.

Alt gikk etter planen helt til 23-åringen tjuvstartet.

- Jeg var nok litt ivrig, innrømmer hun overfor Nettavisen.

Tidenes første
Det egyptiske dommerparet var ikke like imponert, og tildelte ungjenta en korrekt tominutter ettersom Dyhre Breivang ikke var ute av banen ennå.

- Jeg sto klar og vi fikk avsluttet angrepet. Jeg skjønte jo at jeg havnet 30 centimeter for langt innpå, men det var det allerede for seint, sier Aalvik Grimsbø.

- Har du for vane å bli utvist slik?

- Nei, dette var faktisk min første utvisning. Så jeg får vel bare være litt stolt av det. Det var på tide!

- Ekle å få tak på
Utover oppgjøret fikk hun sin offisielle OL-debut. Det endte med fire scoringer i minus, men det viktigste var nok det å nyte øyeblikket.

- Jeg var ganske spent på forhånd. Jeg hadde en god kampfølelse, men det er spesielt å møte Kina i en slik kamp. De er kjappe og ekle å få tak på. Samtidig var det en utrolig opplevelse å være med på det her.

- Det var bare en vanlig håndballkamp, eller?

- Ja, egentlig så er det jo det. Det er viktig at vi ikke er for opptatte av det som skjer rundt. Det er oss selv og våre egne kamper som teller.

Konsentrert reserve
Keepertrener Mats Olsson har tidligere sagt via Nettavisen at det ikke blir snakk om medaljer om keeperspillet ikke fungerer.

Mot Kina var som ventet Katrine Lunde Haraldsen mest i aksjon. Slik lyder dommen fra den yngre konkurrenten:

- Hun hadde mange flotte redninger, men som laget for øvrig så bølget det litt opp og ned. Det er ikke lett å håndtere kineserne.

- Håper du selv på mye spilletid i mesterskapet?

- Min rolle er å være konsentrert på benken slik at jeg kan komme inn og gjøre en god figur. Det er Katrine som er best, men skal prøve å benytte mulighetene jeg får.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken