Tidligere Tromsø-ordfører Hermann Kristoffersen er kjent for følgende sitat fra Bill Clintons besøk i byen i 2007:

«Jeg skal sørge for at han kommer tidlig i seng. Ho Hillary trenger ikke bekymre seg».

Nå spørs det om ikke Wikipedia-siden hans blir utvidet med et nytt sitat.

For da Kristoffersen og daglig leder Børge Robertsen i Tromsø-OL 2014 holdt pressekonferanse under årets OL i Istanbul, avfeide Kristoffersen bekymringer om været.

- Hvis du synes det er varmt her, så gir Golfstrømmen oss varmt vann og vi råder dere til ikke å ta med varme klær. Tro meg, vi vil sørge for en varm velkomst i Tromsø, sa Kristoffersen.

Tredje største i verden
Tromsø skal arrangere den 41. sjakkolympiaden om to år. Det er første Norge har fått arrangement.

Med over 150 deltakerland, snakker om den tredje største sportsarrangementet i verden. Tusenvis av sjakkspillere og ledsagere fra hele verden er ventet til Nordens Paris.

- Det er et nasjonalt prosjekt å gjøre dette til det beste OL. Vi har lært mye om organisering i Khanty-Mansiysk (forrige OL, red anm) og tro meg, du vil bli glad for å oppleve vårt mesterskap, la Kristoffersen til.

Robertsen beroliget med at det er ti flyavganger fra Oslo til Tromsø hver dag, og at tallet vil økes under åpnings- og avslutningsseremonien.

- Ikke vær redd, alle kommer til å rekke frem, sa han.

Tromsø skal arrangere den 41. sjakkolympiaden. Det er første gang står for arrangementet. Flere tusen sjakkspillere og ledsagere fra hele verden er ventet til Nordens Paris.

FÅ SISTE SJAKKNYTT:Bli tilhenger på Facebook

Spør etter Magnus Carlsen
Robertsen og Kristoffersen har vært to uker i Istanbul for å følge det pågående OL, der Norge har gjort det svakt med et tilnærmet B-lag.

Verdensener Magnus Carlsen og superstormester Jon Ludvig Hammer har begge glimret med sitt fravær, og på pressekonferansen kom det spørsmål om Carlsen ville stille opp om to år.

- Jeg håper at han vil bli vår leder og vi er stolte av ham. Jeg vil si dette igjen - OL er vår stolthet, og vi vil gjøre det beste ut av det. Jeg er sikker på at Magnus stiller sammen med resten av nasjonen. Og han kommer til å kjempe, sier Kristoffersen.

Carlsen har også lovet overfor Nettavisen å stille opp, via manager Espen Agdestein.

Se video fra pressekonferansen:

HTML EMBED

Siste runde søndag
Norge spiller sin siste kamp i OL søndag, og må vinne for å unngå tidenes svakeste plassering.

Herrelaget ligger på 58. plass før de møter De Forente Arabiske Emirater, mens damene er på 47. plass.

Følg kampene på Nettavisen Sjakk søndag fra klokken 10.