Gå til sidens hovedinnhold

OL-Kinas 57 «dødssynder»

Kina truer med straffeforfølgelse hvis du tramper på flagget.

Den olympiske komiteen i Beijing har forfattet en guide til utlendinger som skal besøke landet under De olympiske leker i august. Problemet er bare at guiden kun finnes på kinesisk. Men nyhetsbyrået AP har laget en kort oppsumering av de viktigste punktene i guiden.

Guiden består av 57 punkter som skisserer hva du som utlending ikke har lov til å gjøre under oppholdet i Kina.

Det er ventet at rundt 500.000 utlendinger skal besøke Beijing under lekene som varer fra 8-24. august, og de besøkene må føye seg til en rekke strenge regler dersom de vil unngå straffeforfølgelse.

Frykter protester
Kinesiske myndigheter frykter nemlig at pro-tibetanske aktivister skal organisere omfattende protester mens hele verdenspressen er vendt mot Kina. Kinesiske myndigheter frykter også demonstrasjoner mot landets omstridte våpenhandel med Sudan.

- Hvis man skal ha en offentlig samling, parade eller protest, så må organisatoren søke om dette hos det lokale politiet. Ingen slike samlinger kan bli holdt uten gyldig tillatelse. Enhver ulovlig samling, parade og protest vil bli gjenstand for straffeforfølgelse, opplyser guiden.

Ikke lov å trampe på flagget
Guiden truer også med å straffefølge utlendinger «som brenner, skamferer, fornærmer eller tramper på det kinesiske flagget».

Som utlending har du ikke lov til å ta med deg våpen, replikaer, ammunisjon, eksplosiver, falsk valuta, narkotika eller gift inn i landet. Det er heller ikke lov til å ha medbrakt materiale «som kan være skadelig for Kinas politikk, økonomi, kultur eller moralske verdier».

Videre står det at smuglere, prostituerte og de med mental lidelser eller smittsomme sykdommer vil bli nektet inngang til landet.

Må registrere seg hos politiet
Alle utlendinger som skal bo hos kinesiske innbyggere i urbane områder må registrere seg hos den lokale politistasjonen innen 24 timer etter ankomst. I de landlige områdene er fristen satt til 72 timer.

Videre blir det understreket at en billett til De olympiske lekene ikke er noen garanti for å få visum til landet.

Hvis du har planer om å spare penger ved å sove ute i friluft, så bør du vite at dette er strengt forbudt. I tillegg vil flere områder i Kina være stengt for utlendinger. Dette gjelder blant annet Tibet hvor selv journalister har begrenset tilgang.

- Hele Kina vil ikke være tilgjengelig for utlendinger, leser guiden.

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken