Gå til sidens hovedinnhold

Øl mest forbundet med sommer

Ingen drikk er mer forbundet med sommer og finvær. Alkokutt er ikke overrasket.

Halvparten av menn og 21 prosent av kvinner over 18 år svarer at øl den drikken de forbinder mest med sommer og fint vær. Det kommer fram i en meningsmåling som MMI har gjort for Bryggeriforeningen.

- Dette er ikke overraskende. Bryggeribransjen kobler jo stadig øl med sol, nytelse og sommer i markedsføringen sin, og det er tydelig at dette har effekt på folk, sier Trine Stensen Lunde, daglig leder i Alkokutt.

Vin og vann
Samlet svarte 36 prosent at øl er den drikken som gir dem sterkest assosiasjoner til sommer og sol. Bare halvparten, 17 prosent, nevnte brus.

På tredje- og fjerdeplass fulgte vann og vin med henholdsvis 14 og 11 prosents oppslutning.

Av de mest populære sommerdrikkene, er brus den eneste hvor kjønnsfordelingen er ganske jevn - 17 prosent blant menn, mot 18 prosent blant kvinner.

Saft, juice, brennevin, kaffe, melk, rusbrus og te var det ingen eller så godt som ingen, verken kvinner eller menn, som forbant med sommer og finvær.

Fire fare-B-er
Sammenlignet med samme periode i fjor økte ølsalget på utesteder med 12,5 prosent forrige måned. I butikkene var økningen tre prosent.

Trine Stensen Lunde i Alkokutt synes folk godt kan nyte en øl i sola, men hun advarer mot fire B-er som representerer sammenhenger da det er viktig å holde seg unna all slags alkohol.

- Under bading, sammen med barn eller som fører av båt eller bil. Da bør du heller velge vann eller en av de andre alkoholfrie alternativene på listen. I slike sammenhenger er det ikke akseptabelt å drikke øl, selv om det er sol, understreker Stensen Lunde.

MMI-undersøkelsen viser at tørsten for øl om sommeren øker med utdannelsesnivå og inntekt. Geografisk er forkjærligheten for øl som sommerdrikk, sterkest i Trøndelag/Møre og Romsdal og Oslo.

Se kjønnsmessig og geografisk fordeling:

Drikke/
gruppe

Alle

Mann

Kvinne

Oslo

Øvrig Østland

Vestlandet

Møre og Romsdal/
Trøndelag

Nord-Norge

Øl

36

50

21

39

36

33

40

29

Brus

17

17

18

14

16

20

15

24

Vann

13

10

17

14

15

12

12

11

Vin

11

4

18

14

10

12

15

7

(Kilde: MMI/Bryggeriforeningen)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken