Gå til sidens hovedinnhold

Ola By klar for ildprøven

Benfica er første store ildprøve for Ola By Rise. Den nye Rosenborg-treneren gleder seg.

Nesten to timer forsinket ankom By Rise og resten av spillergruppen den portugisiske hovedstaden Lisboa onsdag ettermiddag. I kulissene lurte også «far sjøl», gammeltreneren Nils Arne Eggen. Men bare i kulissene foreløpig.

Etter en svipptur innom hotellet bar det rett på trening for å øve lett foran torsdagens tredjerundekamp i UEFA-cupen.

Den kampen er By Rises første som hovedtrener, og det er spesielt.

– Jeg ser ikke den store forskjellen på å være assistent eller hovedtrener, men det er spesielt at fokuset er større mot den som har det formelle ansvaret. Hovedtrenerrollen er etter min mening overdrevet, derfor velger jeg å holde fokus på det sportslige, sier By Rise til NTB.

Godt forberedt
Den tidligere assistenten har mange gode resultater å vise til når han har ledet Rosenborg i hovedtrenerens fravær. Spesielt på bortebane.

– Jeg mener vi stiller så godt forberedt som vi bare kan, og vekkeren mot Dinamo Kiev i helgen var svært nyttig for oss. Jeg gleder meg til «debuten», fortsetter treneren som tok over da Åge Hareide fikk landslagstilbud.

Han legger vekt på at 4-4-kampen mot sterke Dinamo Kiev skal brukes på en positiv måte, men innrømmer at Rosenborg fikk seg en skikkelig kalddusj i første omgang. Men Kiev var en tøff motstander, som har en gedigen spillerstall, store ressurser og spilte mesterliga i høst.

– Vi var heldige som ikke fikk flere baklengs, men vi løftet oss veldig etter pause og var fullt på høyde da. Jeg er rimelig klar på hvilke spillere som skal starte mot Benfica, men venter nok til kampdagen før jeg offentliggjør det, sier han til NTB.

Rutine bare pluss
By Rise er lei seg for at Roar Strand ikke er med, men svært glad for at kapasiteter som Ørjan Berg, Erik Hoftun, Vidar Riseth og Harald Martin Brattbakk er spilleklare.

– Akkurat til denne kampen blir det viktigere enn noen gang å ha med spillere som har internasjonal rutine, det er kun et pluss på denne tiden av året. Det er en rutinert gjeng jeg har med her, og det vil nok gjenspeiles i laguttaket, røper RBK-treneren.

Han legger til at RBK er på topp fysisk, men innrømmer at de siste skadeavbrekkene har forstyrret en del i den defensive samhandlingsbiten.

– Vi må være skjerpet i hodet for å få fart på beina. Har vi en god dag, får vi garantert med oss et godt resultat, mener By Rise.

Svakheter
Han har analysert Benfica, og selvsagt funnet et par svakheter i tillegg til alle lagets sterke sider.

– Spillerne har fått 22 minutter med input, og vi har mer hvis de trenger. Jeg er tilhenger av ikke å analysere motstanderne i hjel, det blir bare tull. Vi skal først og fremst være trygge på det vi driver med selv.

– Så får vi svaret sent torsdag kveld på om vi var gode nok i forarbeidet, oppsummerer Ola By Rise.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter