Gå til sidens hovedinnhold

Olje opp tross lagerhopp

Etter å ha falt markant de siste sesjonene stiger oljeprisen igjen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De siste dagene har oljeprisen falt grunnet bekymringer om at USA skal tre inn i en resesjon. En svakere økonomi vil gå ut over etterspørselen etter olje, men på råvarebørsen i New York stiger frontkontrakten på lettoljen WTI med 0,8 prosent til 87,65 dollar fatet.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag leverte de amerikanske energimyndighetene den ukentlige oljelagerrapporten. Denne viser at oljelagrene steg med 2,3 millioner fat til 289,4 millioner fat i løpet av uken som endte 18. januar. Oppgangen kom på tross av at USAs oljeimport falt med 233.000 daglige fat i perioden.

Mindre fyringsolje
Bensinlagrene hadde en enda kraftigere stigning med 5,1 millioner fat til 220,3 millioner fat, noe som er den største oppgangen siden desember 2006.

Men lagrene for destillater, som innbefatter diesel og fyringsolje, falt med 1,3 millioner fat. Analytikere som Dow Jones Newswire hadde hentet inn estimater fra regnet med at det her ville være uendrede lagre.

Raffineriutnyttelsen falt med 0,6 prosent til 86,5 prosent av kapasiteten. Analytikere hadde ventet at også denne ville være uendret.

Svakere dollar
Stigende oljelagre har normalt en avkjølende effekt på oljeprisen, men en markant svekkelse av dollaren samt minkende lagre med fyringsolje bidrar til å sende oljeprisen oppover. En svakere dollarkurs øker råvarenes appell som investering.

-Dollaren er betydelig ned på grunn av større bekymringer om økonomien, så vi ser en økt interesse i råvarer, sier analytiker Eric Wittenauer, ifølge Bloomberg.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat