Gå til sidens hovedinnhold

Oljefall på lagertall

Oljeprisen faller fra tidenes høyeste nivå.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

På råvarebørsen i New York faller oljeprisen etter at den for første gang i historien har passert 102 dollar fatet. Årsaken er fulle amerikanske oljelagre.

NA24 - din næringslivsavis

Den ukentlige oljelagerrapporten til det amerikanske energidepartementet viser at oljelagrene steg med 3,23 millioner fat til 308,5 millioner fat forrige, noe som er det høyeste nivået siden november.

Den siste tiden har den rekordsvake dollarkursen bidratt til å sende oljeprisen helt til 102,08 dollar fatet.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i april, 99,64 dollar fatet. Dette er en nedgang på 1,2 prosent, men prisene er fortsatt 62 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Foruten oljen økte lagrene med bensin med 2,35 millioner fat til 232,6 millioner fat, i det som var den 16. uken på rad med økning i disse lagrene. Lagrene med bensin er nå på det meste siden Norge sist arrangerte OL.

- Oljelagrene begynner å se veldig sunne ut og bensinlagrene er supre. Etterspørselen er forferdelig og det er masse olje på vei hit. Det kommer til å bli et seriøst nedadgående press på dette markedet innen noen få uker, sier Michael Lynch hos Strategic Energy & Economic Research, ifølge Bloomberg.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021