Gå til sidens hovedinnhold

Oljefondet ansetter forfatter

- Vi ønsker å bringe inn folk med en bredere, lengre og grundigere erfaring for å kunne utfylle vår egen organisasjon, begrunner oljefondsjefen ansettelsen med.

Statens pensjonsfond utland har utpekt tre nye rådgivere som skal hjelpe fondet med å bli en mer aktiv eier i selskapene hvor det investerer.

Oljefondet har tidligere uttrykt ønske om å spille en større rolle blant annet i utvelgelsen av styremedlemmer i selskaper der fondet er en stor investor.

Ifølge Financial Times har oljefondet derfor utpekt tre britiske eksperter innen Corporate Governance – prinsipper for eierstyring og selskapsledelse, skriver NTB fredag.

Dette er et sett med prinsipper for hvordan selskaper bør ledes, organiseres og administreres.

De tre ekspertene er Peter Montagnon, som har lang erfaring fra lobbyvirksomhet for forsikrings- og investorbransjen; John Kay, næringslivsjournalist og forfatter; og Tony Watson, styreformann i blant annet Vodaphone, Lloyds Banking og eiendomsselskapet Hammerson.

– Vi ønsker å bringe inn folk med en bredere, lengre og grundigere erfaring for å kunne utfylle vår egen organisasjon, sier oljefondets direktør Yngve Slyngstad til den britiske avisen.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken