Gå til sidens hovedinnhold

Oljefrykt etter kinesisk renteheving

Oljeprisen faller ned mot 70 dollar fatet etter at Kina overraskende hevet renten. Nå fryktes det at den kinesiske oljetørsten er slukket.

Råolje for levering i juni faller til 70,68 dollar fatet, eller 29 cent per fat fra gårsdagens priser, og har dermed falt hele seks prosent siden mandag. Det melder Reuters.

Også Brent-oljen i London har falt, og handles i morgentimene fredag til 70,65 dollar fatet.

Fallet kommer etter at Kina torsdag hevet renten til 5,85 prosent fra 5,58 prosent. Dette er det første rentehoppet i Kina på 18 måneder. Grepet ble foretatt for å dempe veksten noe i den feberhete økonomien. Kina har lenge ytret ønske om å dempe veksten innenfor industriproduksjon, og heller stimulere til økt innenlands etterspørsel.

Det er også kinesiske renter som trekker ned oljeprisen. Mindre vekst i Kina kan føre til mindre oljeetterspørsel enn forventet, noe som kan sende oljeprisen ned. Det er i alle fall det markedet ikke tør å vedde mot.

Det er imidlertid fremdeles fokus på situasjonen i Iran og Nigeria, noe som gjør at flere eksperter mener oljeprisen burde ha et sterkt gulv på 70 dollar fatet.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken