Gå til sidens hovedinnhold

Oljerekorden er satt

Aldri tidligere har oljeprisen vært høyere enn i dag. Det merker europeiske og amerikanske børser godt. Følg oljeprisen her.

Oljeprisen nærmer seg 77 dollar fatet. Et fat olje med levering i august endte på 76.70 dollar fatet på råvarebørsen NYMEX i dag. Tidligere i dag ble et fat handlet for 76.80 dollar fatet. Dyrere har råolje aldri tidligere blitt solgt.

NA24 - din næringslivsavis

Vedvarende geopolitiske spenninger kombinert med en eskalering konflikten i Midt-Østen, hvor Israel og Libanon nå sender raketter mot hverandre, sender oljen opp til nye rekorder.

Følg oljeprisen her.

Det tar igjen knekken på europeiske børser.

FTSR Eurofirst-indeksen falt med 1,6 prosent, mens den tyske Dax-indeksaen falt med 2,3 prosent og den franske CAC40-indeksen falt med to prosent, skriver Financial Times.

Israels angrep
Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg falt også aksjeindekser i USA på nyheten om oljeprisrekord og Israels angrep på Libanon.

Kjemi-giganten DuPont og supermarked-kjeden Wal-Mart falt begge på nyheten om oljepris på over 76 dollar fatet.

Til og med oljetunge Oslo Børs faller i dag, det gjør derimot ikke børsen i Toronto, som ifølge Reuters steg i dag på nyheten om spenning i Midt-Østen og Nigeria.

- Fortsatt opp
Ifølge Kurt Brunner i investeringsselskapet Swarthmore Group fører konflikten i Midt-Østen til større usikkerhet i markedet, og kan føre til at oljeprisen fortsetter oppover.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken