Gå til sidens hovedinnhold

Oljesmurt børs til ny rekord

Oljesektoren, Tomra og Yara bidrog til å sende Oslo Børs til ny rekord tirsdag.

(NA24): Det ble en solid oppgang på Oslo Børs, til ny rekord tirsdag. Hovedindeksen endte opp 0,76 prosent til 335,48 poeng - atter en ny rekord etter tre knallsterke børsår.

Oljeprisen steg i dag, og dette bidrog til å sende mange olje- og offshoreaksjer opp. Statoil steg 2,6 prosent til 158 kroner, Hydro 1,6 prosent til 708 kroner.

Høyt på vinnerlisten finner vi også energirelaterte aksjer som Questerre, PA Resources, Norse Energy, Revus, Grenland Group, Geo og Eastern Drilling.

DnB NOR Markets har startet dekning av sistnevnte, og har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 130 kroner, ifølge TDN Finans. Aksjen steg i dag 5 prosent til 110 kroner.

Børsvinner ble Technor, som steg 15 prosent etter melding om betydelige aksjekjøp fra innsidere i ledelsen.

Selskapet Fara, som nylig ble skilt ut fra Q-Free steg også kraftig, med 12 prosent. Børsen stanset en periode handelen i aksjen for å undersøke kursutviklingen.

Av de tyngre aksjene bidrar Tomra og Yara solid til dagens fremgang. Begge aksjene har i dag steget rundt 5 prosent til henholdsvis 5,75 og 103 kroner.

Flere meglerhus har nå Tomra i sine anbefalte porteføljer, spesielt på grunn av utsiktene i det tyske pantemarkedet. - Forventningene og troen på Tysklands-caset styrker seg. Det er flere som får øynene opp for at nå har det løsnet i Tyskland og ytterligere kontrakter er å vente de nærmeste ukene, sier analytiker Einar Strømstad i First Securities til TDN Finans.

Yara steg i dag etter en svak utvikling den sisten tiden. Enkelte mener at gasskonflikten mellom Russland og Ukrania kan medføre økte gasskosnader for ukraniske konkurrenter av Yara.

IT-selskapet Birdstep falt markant i dag, med 5,5 prosent til 13,50 kroner, etter melding om et stort innsidesalg.

Ellers offentliggjorde søkermotorselskapet Fast nok en kontrakt. Denne gangen er det en avtale med McGraw-Hill Construction, som innebærer at McCraw-Hill skal bruke Fasts teknologi for søk i eget nettverk. Avtalen er basert på programvareinntekter, vedlikeholdsinntekter og tjenester.

Det er jevnt over oppgang på de europeiske børsene i dag. I USA er børsene moderat i minus etter skuffende makrotall i dag.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken