Gå til sidens hovedinnhold

Ølkaster risikerer fengsel

Mannen (19) som kastet en full ølboks i hodet på Sandefjord-spiller Toni Nhleko, risikerer nå fengselsstraff.

SANDEFJORD/OSLO (Nettavisen): Under kampen mellom Sandefjord og Vålerenga søndag, kastet en 19 år gammel VIF-supporter en full ølboks i hodet på SF-spiller Toni Nhleko.

Spilleren gikk rett i bakken, og ble liggende. Han var tydelig rystet etter opplevelsen.

Det var VIF-fansen selv om overleverte synderen til politiet. VIF-klanen hudfletter supporteren på sine egne hjemmesider.

- Innrømmet ølkasting
- Han har i natt sittet i arresten på politistasjonen i Tønsberg, og ble i dag sluppet fri etter avhør. 19-åringen erkjenner at han kastet ølboksen, sier politiinspektør Kjetil Egelie til Nettavisen.

Han opplyser at saken fremdeles er under etterforskning, og at mannen risikerer tiltale for legemsfornærmelse.

- Det er klart at det er svært alvorlig når en tung gjenstand blir kastet på denne måten. Ølboksen kunne medført stor skade. På grunn av sakens alvor, vurderer vi å tiltale 19-åringen fremfor å gi ham forelegg. Vi gjennomgår nå tapene fra overvåkningskameraene på stadion, sier Egelie.

- Kjedelig for VIF-klanen
Mannen var ifølge politiet beruset da han ble pågrepet.

På Klanens hjemmesider står det at «Våre egne vakter tar tak i gutten, sender ham ut, og på veien gjennom folkemengden får han seg et par på kjeften. Beskjeden er klar: Dette vil vi ikke ha noe av!».

Sandefjord-trener Tor Thodesen reagerte sterkt på ølkastingen.

- Dette er kjedelig for norsk fotball og ikke minst kjedelig for klanen. Det er sånt som setter fotballen i et dårlig lys, sa han etter opptrinnet søndag.

Ikke alvorlig skadet
«Dette er ikke oppførsel som er forenlig med å stå som Vålerenga-supporter på en tribune», skriver VIF-klanen.

Nhleko ble ikke alvorlig skadet av ølboksen. Han ble liggende en stund på gressmatta mens han holdt seg rundt hodet, men reiste seg etter et par minutter.

Se video av episoden her:

190167

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering