Gå til sidens hovedinnhold

Ølkrise for hete briter

Britene drikker vertshusene sine tomme i sommervarmen, og et bryggerikonsern varsler nå nødimport av pils fra Danmark.

Britene drikker vertshusene sine tomme i den sterke sommervarmen. Bryggerikonsernet Carlsberg-Tetley varsler nå nødimport av pils fra Danmark slik at svette pubgjester skal få slukket tørsten.

Ifølge den dansk-britiske ølgiganten har hetebølgen de to siste månedene ført til en salgsvekst på hele 40 prosent. De ansatte ved Carlsberg-Tetleys anlegg i Northampton i Midt-England har rett og slett ikke greid å holde tritt med etterspørselen.

Ekstraleveranse

– Vi har aldri opplevd maken, sier konsernets talskvinne Donna Creswell.

– Alle har jobbet det de har orket, men vil er blitt nødt til å ringe til København og be om ekstra forsyninger, forteller hun ifølge NTB-AFP.

Den siste uken er de britiske temperaturrekordene blitt slått flere ganger, ettersom termometrene har passert 38 varmegrader for første gang siden meteorologene begynte å føre statistikk. Den gamle rekorden lød på 37.1 grader Celsius og ble satt for 13 år siden.

Kjøler ned dyra

I dyrehagen i London har de ansatte tydd til brannslanger for å kjøle ned dyr som ikke er vant til høye temperaturer. Spesielt har dovendyrene og flodhestene vært glade for å få seg en dusj, sier en talsmann for den britiske hovedstadens zoo.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn