Gå til sidens hovedinnhold

Olsen klar for RBK

Skrev under på en fireårskontrakt.

Tirsdag kveld ble det klart at Rosenborg hadde kastet seg inn i kampen om Trond Olsen. Og mindre enn et døgn senere er det klart at den målfarlige vingen har skrevet under på en fireårsavtale med storklubben fra Trondheim.

Olsen besto den medisinske sjekken onsdag ettermiddag, og nå ser vingen som scoret 10 mål og leverte 13 målgivende pasninger forrige sesong fram imot en ny utfordring.

- Dette blir spennende. Jeg gleder meg. Rosenborg har vært den største klubben i Norge i lang tid, sier han til rbk.no.

Kjøpesummen er ikke bekreftet, men skal ifølge Adressa.no være 8,5 millioner kroner.

Store forventninger
Kantspilleren har vært ønsket av flere klubber den siste tiden, og senest i forrige uke var han på prøvespill i Sheffield United. De mente imidlertid at Olsen ble for dyr.

Nå er det i stedet Lerkendal-fansen som får glede av mannen som debuterte på landslaget mot Ukraina i 2008. Og Olsen har store forventninger til prestasjonene.

- Nå må jeg først komme meg på plass og bli kjent med gutta. Så skal jeg trø til på trening å vise meg fram. Når det gjelder den kommende sesongen vil jeg spille så mye som mulig. Jeg har et mål om å forbedre meg og prestere bedre enn jeg gjorde i fjor.

Passer i 4-2-3-1-system
Rosenborgs sportsdirektør, Erik Hoftun, kjenner Olsen godt fra tiden i Bodø/Glimt, og mener at kantspilleren vil passe perfekt inn i en 4-2-3-1-formasjon.

- I fjor spilte vi stort sett 4-4-2 med en diamant på midtbanen. I et slikt system passer Trond best som spiss. Men vi har hele tiden hatt en 4-2-3-1-formasjon i tankene, og der passer Trond veldig godt inn i en kantrolle, sier Hoftun til Nettavisen.

Mens Erik Hoftun nå kan smile bredt, må Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen bare erkjenne at han er en viktig brikke fattigere foran årets tippeligasesong.

- Det er klart at Trond Olsen var en viktig spiller for oss i fjor. For oss blir det vanskelig å erstatte en sånn kar. Da må andre folk ta ansvar. Vi har jo hentet inn Trond Fredrik Ludvigsen tidligere, sier den tidligere Rosenborg-helten til Nettavisen.

Trond Olsen har i tillegg til Bodø/Glimt, også vært en svipptur innom Lillestrøm. På Romerike ble han imidlertid aldri noen suksess, og forsvant fort tilbake til Glimt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken