Gå til sidens hovedinnhold

Ølsmuglere tatt igjen

- Ingen genistrek, sier Tollvesenet om forsøket. De gjenkjente varebilen.

De tre mennene ble stoppet med 950 liter øl i bilen for andre gang i løpet av 14 dager.

I slutten av februar ble de menn stoppet i en rutinekontroll på Storlien med 950 liter øl i bilen. Tirsdag kveld skjedde det samme igjen. De samme mennene, som kommer fra Orkdal, ble stoppet med 950 liter øl i bilen på E14 i Teveldalen. Ølet var fordelt på 120 brett.

- Det er ingen genistrek å gjøre dette på nytt. Nå blir straffen desto hardere, sier Bjørn Arild Sørli, som er kontorsjef for grensekontrollen ved Trondheim regiontollsted, til Stjørdalens Blad.

Netthandel

Også denne gangen gjennomførte Tollvesenet en rutinekontroll. Tollerne gjenkjente varebilen, og de bestemte seg for å ta en sjekk.

- Varene ble hentet ut på Storlien. Det er snakk om netthandel fra Tyskland og ølet hadde blitt fraktet til Storlien. Jeg må si at det er litt spesielt at de samme mennene ble stoppet på nytt bare kort tid etter sist gang, forteller Sørli.

De tre mennene delte på skylden og står til ansvar for 40 brett hver. Mennene er i 30-40-årsalderen.

- Her er det altså gjentakelse. Den første saken fra i slutten av februar er ikke påtalemessig avgjort ennå. Mennene ble overlevert til lensmannskontoret i Stjørdal tirsdag kveld, sier Bjørn Arild Sørli.

Forelegg

Etterforskningsleder Jan Erik Svendsen forteller at ølet rutinemessig ble beslaglagt.

- Vi sender over saken til det lokale lensmannskontoret og ber om bistand til avhør. Det mest naturlige her er nok at det ender med et forelegg. Ettersom de er tatt med samme mengde tidligere kan forelegget bli stort, sier Svendsen.

Les flere nyheter fra Stjørdalens Blad.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken