Mellom 2005 og 2008 kombinerte Mats Olsson rollen som landslagsansvarlig i Portugal og keepertrener for de norske håndballjentene.

Men etter OL i Beijing måtte den tidligere keeperkjempen ta en pause fra dobbeltrollen på grunn av familien.

Under EM i Makedonia var Olsson tilbake på den norske parketten, etter at de utslåtte, portugisiske jentene hadde forlatt mesterskapet.

Vellykket familieråd
Nå kan svensken igjen komme til å fylle rollen som keepertrener i det norske laget.

- Familien har sagt til meg at det kommer til å fungere med en kombinasjon av de to oppdragene. Det blir opp til det norske og det portugisiske forbundet å komme fram til en løsning som fungerer, sier Mats Olsson til Nettavisen.

Han bekrefter også at det norske håndballforbundet har kommet med en konkret forespørsel om å inngå i det nye trenerapparatet.

Forhandler med Portugal
49-åringens avtale i Portugal løper ut i sommer. Det forhandles nå om å forlenge den gjeldende avtalen fram mot 2012.

Marit Breivik forsøkte under sin siste periode som landslagssjef å få Olsson inn i trenerteamet på heltid.

- For norsk håndball hadde det vært en drøm. Hvis vi skal velge på øverste hylle, er det Mats Olsson. Han er den beste og vi gir oss i hvert fall ikke før vi har fått sjekket muligheten for å få ham med videre, sa Breivik til Nettavisen i desember.

Ettersom arbeidet med å finne hennes erstatter har trukket ut i tid, ser den muligheten ut til å forsvinne.

- Det finnes ingen plan om å flytte familien hjem til Norge per nå på grunn av familiesituasjonen. Som trener utelukker jeg ikke at det kan skje en gang i fremtiden.

- Hvorfor ønsker du å fortsette samarbeidet med de norske keeperne?

- Det er en veldig spennende oppgave å jobbe med toppkeepere. Jeg har trivdes veldig godt i miljøet sammen med målvaktene, Marit Breivik, Thorir Hergeirsson og målvaktene. Det gir meg også personlig utvikling å jobbe med Katrine (Lunde Haraldsen), som for tiden er verdens beste keeper, og de yngre målvaktene som er på vei opp i systemet, begrunner han.

- Han er den eneste
Landslagskeeper Terese Pedersen blir veldig glad når Nettavisen bringer henne nyheten:

- Det er kjempebra! Mats er veldig dyktig og jeg synes at vi tre som har vært på landslaget den siste tiden, har utviklet oss mye i samarbeid med ham.

- Finnes det bedre keepertrenere på markedet?

- Nei, han er den eneste. Han har vært en av verdens beste keepere selv og vet hva som kreves. Dessuten er han autoritær og nyter stor respekt, sier Randers-keeperen.

PS! Det ser fremdeles ut til at Thorir Hergeirsson kommer til å fylle tomrommet etter Marit Breivik som Norges landslagssjef.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)