Gå til sidens hovedinnhold

Omar: - Vi visste vel at det ikke kom til å gå så bra

Mye har endret seg siden sist Norge møtte Kroatia.

De norske spillerne frykter ikke at det skal gå like galt mot Kroatia lørdag som det gjorde i Per-Mathias Høgmos debutkamp som landslagssjef i nabolandet Slovenia.

Da gikk Norge offensivt ut, slik laget har til hensikt å gjøre lørdag, men ble fullstendig overkjørt av et ballsikkert hjemmelag og slått 3-0. Lørdagens kamp har samme dommer (Carlos Velasco) og en motstander fra hyllen over i samme skole, men Omar Elabdellaoui har ingen tro på en gjentakelse.

- Mye har skjedd siden den gang. Det var første gang vi spilte på den måten, og det var nytt for mange. Vi visste vel at det ikke kom til å gå så bra, sier han til NTB.

- Siden da er vi blitt bedre som lag, og vi begynner å få gode resultater. Vi vet hvordan vi skal spille og hvilke roller vi har. Alt er mye sikrere nå.

Høyrebacken er en av seks spillere i troppen mot Kroatia som var på banen i Maribor for halvannet år siden (11. oktober 2013). De andre er Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi og Mohammed Abdellaoue.

Blotter seg ikke

- Jeg tror vi er bedre enn den gang. Vi er kommet lenger med det nye systemet Per-Mathias innførte. Det ble en litt brå overgang da, sier venstreback Høgli til NTB.

- Samtidig er Kroatia også mye bedre enn Slovenia, så det går litt opp i opp.

Elabdellaoui understreker at en offensiv inngang til kampen ikke betyr at Norge vil blotte seg hodeløst bakover.

- Vi skal spille ganske offensivt, for vi har mange gode offensive spillere. Vi må spille på det vi er gode til og utnytte spillerne som er gode med ball, men vi skal selvsagt jobbe hardt defensivt og ha god balanse, sier han.

- At vi vil være offensive betyr jo ikke at vi ikke skal jobbe beinhardt og være aggressive. Det skal vi, lover Olympiakos-spilleren, som erklærer seg helt klar til kamp selv om han tok det rolig på trening torsdag.

Godt forberedt

Høgli er veldig fornøyd med forberedelsene til kampen.

- Vi har hatt en fantastisk fin uke med topp forhold og gode treninger. Vi skal ikke skylde på det om vi ikke presterer.

Høgli mener at laget har hatt en god utvikling og frykter ikke at det skal komme dramatisk til kort på Maksimir stadion.

- Vi fikk noen trøkker mot Frankrike og Italia i fjor, men vi er kommet lenger nå. Under denne samlingen har vi hatt mange møter, og vi har sett på en del scenarioer. Vi er godt forberedt.

Det er lenge siden Norge har tatt en virkelig stor skalp i kvalifisering på bortebane.

- Det ville vært veldig artig å greie det. Det er det vi drømmer om. Det blir tøft, men vi må bare være steintøffe i hodet, tore litt med ball, og så får vi se om det holder, sier Høgli. (©NTB)

Kommentarer til denne saken