Gå til sidens hovedinnhold

- Ombudet er en puddel

Ap mener likestillingsombudet lager for lite bråk.

For ett år siden ble Likestillingssenteret lagt inn under likestillingsombudet etter vedtak fra Bondevik-regjeringen. Arbeiderpartiet og SV var imot, ettersom de fryktet den nye ordningen ville føre til at Likestillingsombudet fikk et for bredt ansvarsområde, slik at kampen mot diskriminering ville svekkes.

- Vi var redde for at en sammenslåing av ombudet og likestillingssenteret ville føre til at rollen som pådriver for likestilling blir borte. Nå ser vi at det er skjedd. Likestillingsdirektørene var terriere som bjeffet for likestilling. Likestillingsombudet er blitt en puddel. Vi har ikke råd til å vente når vi ser hva som skjer, sier Arbeiderparti-representant Anette Trettebergstuen til Dagbladet.

Ifølge avisen er barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem under sterkt press fra sine egne for å foerta en omfattende omstrukturering i likestillingsombudet. Det kan bety at ombudet snart vil bli underlagt nye, omfattende endringer.

Likestillingsombud Beate Gangås mener det er fortidlig med en ny omorganisering. Hun sier til Dagbladet at hun er helt uenig i Ap-politikernes beskrivelser, og at hun mener sammenslåingen var et kjempesmart grep.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner