Gå til sidens hovedinnhold

Omdal anmeldte Blatter i 2001

- Saken ble lagt bort, forklarer den norske fotballpersonligheten.

Tidligere FIFA-styremedlem og fotballpresident i Norges Fotballforbund, Per Ravn Omdal, forteller til NRK at han var en av flere som anmeldte Sepp Blatter for økonomisk utroskap helt tilbake i 2001.

Blatter gikk av som president i FIFA tirsdag ettermiddag, etter at en rekke skandaler har oppstått rundt det internasjonale forbundet.

- Vi var elleve fra styret i FIFA som meldte han til politiet for det som ble kalt «economic mismanagement», men saken ble lagt bort, sier han.

Omdal er glad for at Blatter nå har trukket seg fra vervet. Så sent som i forrige uke sa Omdal til Nettavisen at han krevde opprydding i FIFA.

Det sa han etter at 14 personer koblet til FIFA ble arrestert og siktet for grov korrupsjon. Dette skal blant annet ha skjedd i forbindelse med tildelingen av VM i Russland i 2018 og VM i Qatar i 2022.

- Jeg synes dette er forferdelig. Jeg synes at tiden nå er der til å få et totalt nytt regime i FIFA. Dette er en sak som gjelder hele fotballen. FIFA kan ikke leve med dette. Et nytt regime er den enste gangbare veien fremover nå, sa den tidligere fotballpresidenten om Blatter og FIFA da.

Til NRK sier Omdal at han tror brevet som ble kjent tirsdag, som knyttet FIFAs generalsekretær Jerome Valcke til korrupsjon, er grunnen til at Blatter nå har valgt å trekke seg fra vervet som president.

- Skandalene begynte å komme så nærme Blatter at han ikke lenger kunne lede organisasjonen, mener Omdal.

Han tror videre at Blatter trolig vil overlate lederskapet i FIFA til den eldste av visepresidentene og fratre vervet umiddelbart.

Kommentarer til denne saken