- Vi ønsker på sikt å rive ned det gamle bygget og bygge helt nytt, sier Ap-politiker Abdullah Alsabeehg til Nettavisen. Etter at Tøyen ble lovet en massiv oppgradering i forrige uke, med blant annet et nytt badeland, er det nå stor forventning til hvordan det nye badelandet vil bli.

Lekk som en sil
Helt siden åpningen av det nåværende Tøyenbadet i 1975, har anlegget knapt blitt vedlikeholdt, og dette har ført til omfattende skader og lekkasjer.

De siste fem-seks årene har det gått med nærmere 150 millioner kroner til å lappe sammen badet, som i løpet av kort tid igjen har blitt lekk som en sil. Nå mener Alsabeehg at et påbygg til det gamle Tøyenbadet ikke er en god løsning, og mener at Oslo kommune må tenke annerledes ved byggingen av det nye badelandet.

- Et nytt anlegg kan jo koste alt fra 250 millioner til 750 millioner kroner, men det kommer helt ann på hva vi vil ha. Men dette er et bedre alternativ enn å fortsette å bruke penger på å lappe sammen det gamle Tøyenbadet. Det er stor sannsynlighet for at problemene vi har opplevd de siste årene vil komme tilbake dersom vi ikke bygger helt nytt, sier han.

Idretten må prioriteres
Og en oppgradering av hovedstadens badeanlegg trengs sårt, ifølge Ap-politikeren. Oslo er ifølge ham den byen i Nord-Europa med dårligst dekning av svømmebasseng. Og når det nå vil komme et nytt anlegg, er håpet at idretten skal få en stor del av pakka.

- Konkurranseanlegg for stup og svømming er noe som sårt trengs, sier Alsabeehg, som legger til at det ikke har blitt bygget et nytt svømmenalegg i Oslo siden 1983.

Storsatsningen på Tøyen kjempet Sosialistisk Venstreparti seg til etter at de etter en årrekke med uenighet allikevel gikk inn for at et nytt Munch-museum skal bygges i Bjørvika. Arbeiderpartiet tapte dermed kampen om beholde museet på Tøyen.

Det er til nå ikke kommet noen konkret informasjon om hvordan det nye badelandet vil se ut eller hvor mye det vil koste. Det er imidlertid opplyst at anlegget skal stå ferdig til det nye Lambda-bygget i Bjørvika står ferdig, i 2018.

Fakta om Tøyenbadet:

- Arrangerer langbane-NM og andre store stevner
- To utendørs basseng som er åpne på sommeren
- Har treningsstudio
- Stupeanlegg og vannrutsjebane for ungdom i alle aldre


Hvordan håper du det nye badelandet på Tøyen vil se ut? Diskuter i kommentarfeltet under.