Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker billigere båt og buss

Transport til og fra Askøy blir ikke billigere når bompengene forsvinner i morgen. Men det står ikke på Tide og BNR.

I morgen klokken 12.00 er Askøybroen nedbetalt. Dermed opphører bompengeavgiften, og det blir gratis å kjøre til og fra Askøy. Men til tross for at slusene for privatbilismen nå åpnes på vid gap, blir det ikke billigere å benytte kollektivtilbudet til og fra øyen.

– Det blir ingen endringer verken i pris eller rutetilbud i forbindelse med at bompengene faller vekk, sier rutekonsulent Rune Sandøy i Tide Buss til iBergen.no.

Daglig leder i Bergen Nordhordland Rutelag (BNR), Trygve Tønnesen, sier at det samme er tilfellet for hurtigbåten MS «Snarveien», som går mellom Nøstet og Kleppestø.

Begge selskapene ser imidlertid positivt på en eventuell prisreduksjon, men det er Hordaland fylkeskommune som bestemmer dette.

– Tide har forståelse for at kundene ønsker både takstreduksjon og økt rutetilbud nå når det blir gratis å kjøre over broen. Foreløpig har vi ikke mottatt noen signaler om takstjusteringer, sier rutekonsulent Rune Sandøy i Tide Buss til iBergen.no.

Per i dag koster det 38 kroner for en enkeltbillett fra Bergen Sentrum til Askøy, enten du reiser med buss eller båt. I motsetning til da Norhordlandsbroen ble gratis, blir soneinndelingen værende som før. Årsaken er at Nordhordlandsbroen utgjorde en egen takstsone, noe Askøybroen ikke er.

Verken Tide eller BNR vil begi seg inn på spådommer om hvilke konsekvenser gratis bro vil få å si for buss- og båtbruken.

– Det er umulig å si noe om før vi ser virkningen, sier Tønnesen i BNR til iBergen.no.

Verken samferdselssjefen i Hordaland Fylkeskommune, Magnus Vestrheim, eller nestleder Rolf Rosenlund har vært tilgjengelig for kommentar om denne saken.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping