Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker halshugging - blir skutt

Krever å bli henrettet i tråd med islam.

Ingen av de 202 som ble drept bombingen på Bali fikk velge måten å dø på. Likevel mener Amrozi Nurhashyim, som var ansvarlig for deres død, at han har rett til dette privilegiet.

Amrozi og de to andre terroristene bak Bali-bombingen, Ali Mukhlas (alias Ali Ghufron) og Imam Samudra, skal henrettes ved skyting. Selv ønsker de å halshugges, som de mener er både mer humant og «mer islamittisk».

Kravet ble tatt til retten, og avvist tirsdag denne uken. Den indonesiske domstolen konkluderte med at ingen form for henrettelse kunne garantere å være smertefri.

- Argumentene er grunnløse og må dermed avvises, var konklusjonen.

De tre terroristene har gjentatte ganger sagt at de ser frem til henrettelsen for å kunne komme til paradis. Likevel har dommen fra 2003 blitt anket, og nå vurderer deres advokater å anke saken om henrettelsesmetoden.

Dette kan føre til nok en utsettelse av henrettelsen. Men den indonesiske regjeringen har sagt at henrettelsen skal skje ved utgangen av året, og at en dato vil bli satt fredag denne uken.

I oktober 2002 mistet 202 mennesker livet da en islamsk militant gruppe kjent som Jemaah Islamiyah sprengte to nattklubber i lufta. De tre mennene har innrømmet å ha vært med på å planlegge og gjennomføre angrepene. Av de 202 var 88 australske, 38 indonesere og 24 briter.

Amrozi ble kjent som den smilende terroristen etter at han smilte og lo da han ble dømt i 2003. Han sa at det eneste han angret var at han ikke hadde drept flere. Det eneste de tre terroristene har uttrykt anger over var at også muslimer ble drept av bomben.

De tre dødsdømte terroristene har truet med hevnaksjoner om de blir henrettet. Ali Gufron har sagt at de som henretter ham vil selv bli henrettet av mujahadeenkrigere.

Kommentarer til denne saken