Gå til sidens hovedinnhold

- Oops!

Her velter Mette-Marit kaffekoppen over kronprins Haakon.

(SIDE2): Det ble skikkelig kaffekrøll for kronprinsparet da de deltok på Utenriksdepartementets FN-forum om tusenårsmålene i Oslo torsdag ettermiddag.

Først liret kronprinsen av seg en kommentar om det å sette kaffen i halsen, før Mette-Marit fulgte opp med å søle kaffe på Haakon.

- Satte vel kaffen i halsen
Kronprins Haakon overrasket publikum med å innlede sitt foredrag med toner fra Rage Against the Machines «Know Your Enemy».

«Yes I know my enemies. They’re the teachers who taught me to fight me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite...», runget ut over høyttalerne i Litteraturhuset.

- Ja, nå satte dere vel kaffen i halsen, sa kronprinsen henvendt til salen.

Før han fortsatte i mer alvorlige toner.

- Jeg kan vanskelig definere meg bort fra det fiendebildet Rage Against the Machine tegner opp, og hvem er vel mer en del av dette maskineriet fra fødselen av enn meg. Så selv om jeg liker Zack (vokalisten i Rage Against the Machine) så er det ikke sikkert Zack liker meg, sa kronprinsen ifølge nrk.no .

Veltet koppen
Deretter fortalte kronprinsen om personlige historier fra reiser til Afrika, som har inspirert ham til å jobbe med fattigdomsbekjempelse.

- I Burundi traff jeg mange jenter som fortalte forferdelige historier om overgrep og sin egen sikkerhet, og det selvfølgelig noe som gjør sterk inntrykk, sa han ifølge NRK.

På vei ut sammen med Mette-Marit etter foredraget, gikk det galt for kronprinsessen. Hun veltet kaffekoppen hun hadde i handa, med det resultat at de siste kaffedråpene traff Haakon.