(iOslo.no) Som kjent ble den høytidelige åpningen av det splitter nye operahuset ble feiret av to splitter nakne turtelduer på taket.

Ikke bare gikk historien om deres hyrdestund landet rundt i de fleste medier, den ble også foreviget på film.

Vil ikke gi ut bildene
- Ja, vi har overvåkingsbilder av det som skjedde, men dem vil vi ikke gi ut. Både av hensyn til vår egen integritet og til lovverket, som sier at overvåkningsbilder ikke kan publiseres uten samtykke fra partene på bildet, sier sikkerhetssjef ved Den Norske Opera og Ballett, Tore Ness til iOslo.no.

Så om du hadde sex på Operaen og leser dette - eller du vet hvem de er - send en e-post på [email protected], slik at paret får gitt sin tillatelse!

- Taushetsplikt
Sexstuntet vil heller ikke bli politianmeldt fra Operaens side, og dermed vil de frekke bildene bli automatisk slettet fra serverne etter sju dager. Ifølge Ness er det ingen valfarting til hans kontordør av kolleger som ønsker å tyvtitte på materialet.

- Det er sikkert mange som har lyst å se dem, men de får nei fra meg. Ingen andre enn paret det gjelder har noe med dette å gjøre, og jeg har taushetsplikt, sier Ness.

Bildene Operaen sitter på skal ikke vise selve akten, men at paret sniker seg bort til stedet de fullbyrdet samleiet.

- Ikke første gang
Informasjonssjef Sverre Gunnar Haga ved Operaen tror helgens par neppe var de første som hadde sex på Operaen.

- Du må huske på at Operaen har vært under bygging i fem år, sier Haga til iOslo.no.

Han håper likevel at det ikke blir en vane at folk bruker Opera-taket som seng framover.

- På en gledens dag, så får vi godta det, mener han.

Neppe langvarig
Han har ikke selv sett videoen av det som skjedde på taket.

Haga mener likevel at både statistikk over hvor lenge et samleie varer og en lufttemperatur på bare fire grader åpningskvelden gjør sitt til at det neppe blir noen helaftens spillefilm av det nå berømmelige samleiet.

- Balletten «Et moderne sted», som har premiere 25. april, er nok mer spennende enn det som skjedde på taket, mener han.

Les flere saker fra iOslo.no.