Gå til sidens hovedinnhold

- Opp til deg, John

Martin O'Neill har fått fem mål på to kamper fra John Carew. Men vil fortsatt ha mer.

I desember ble han matchvinner mot Stoke hjemme på Villa Park. Nå vil en formsterk John Carew gjøre det igjen.

Landslagsspissen har slitt med å få tillit i startoppstillingen av manager Martin O’Neill den siste tiden, men mye tyder på at det nå blir vanskelig å komme utenom lørenskogingen etter oppvisningen mot Reading i FA-cupen søndag. Da snudde Carew 0-2 til 4-2-seier med hat trick etter pause.

Lørdag gjester Villa Britannia Stadium i Stoke – en oppgave den norske landslagsspissen anser som like vanskelig som å besøke Old Trafford, Stamford Bridge og Anfield.

- Det kommer til å bli en kjempetøff kamp. Dette er en av de tøffeste bortekampene i hele serien, sier han til klubbens hjemmeside.

Fysisk tøft
Dersom manager O’Neill fortsatt skulle være usikker på om Carew bør få sjansen fra start, er det kanskje grunn til å kikke på de siste kampene mot nettopp Stoke.

Rett før jul ble nordmannen matchvinner da lagene møttes i sesongens første serieduell. Og Carew var også på scoringslista i begge oppgjørene mot Stoke forrige sesong.

Lørenskogingen har på ingen måte glemt målet som avgjorde kampen i desember.

- Innlegget fra Ashley Young var perfekt. Jeg klarte å komme meg fri og ballen bare kom til meg. Jeg måtte bare sørge for å sette den i mål, og det klarte jeg, minnes Carew.

Han tror lørdagens kamp på mange måte blir lik FA-cupslaget mot Reading for en liten uke siden.

- Stoke hører selvfølgelig hjemme en divisjon høyere, men Reading er et fysisk lag og dette kommer til å bli en fysisk kamp på en liten bane, sier han.

Kan få pris
Hat tricket mot Reading søndag kan gjøre landslagsspissen til prisvinner. Carew er sammen med Tottenham-keeper Heurelho Gomes, Portsmouth-spiss Frederic Piquionne, Chelsea-forsvarer Alex og Reading-spiss Shane Long nominert i kåringen av FA-cuprundens beste spiller.

Et ekspertpanel har plukket ut kandidatene, mens folket stemmer fram vinneren. Avstemningen avsluttes 24. mars.

Neste runde i FA-cupen spilles først 10. april. Før den tid er det seriefotball som gjelder for Carew og Villa. Fjerdeplassen, som gir mesterligaspill, er definitivt innen rekkevidde. Villa er i øyeblikket nummer sju, men bare fire poeng skiller fram til fjerdeplasserte Tottenham.

Agbonlahor friskmeldt
Overfor Birmingham Mail medgir Villa-manageren at det frister å stille med både Gabriel Agbonlahor og Carew på topp mot Stoke:

- Det var flott å se ham få selvtilliten i orden etter hat tricket mot Reading. John hadde en stor avslutning på fjorårssesongen, da han kom inn og scoret viktige mål for oss, forteller iren.

Agbonlahor var ute med virus foran cupkampen mot Reading, men har nå blitt friskmeldt. Også Emile Heskey er tilgjengelig, men det liten tvil om at nordmannen aspirerer tungt til startplass om dagen.

- Noen ganger må man heve fanen og dra laget på sine skuldre i noen uker. Enkelte spillere gjør det på egen hånd, sånn som James Milner, Ashley Young og Gabriel Agbonlahor har gjort. Andre spillere blir båret fram av det. Nå er det tid for å betale noe tilbake, sier O'Neill og tenker nettopp på Carew.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken